Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Verbeter de wereld? Begin bij jezelf

22 september 2011 - 18:21  •  Eeg Bollebakker  •  reacties

Verbeter de wereld? Begin bij jezelf

Alphen aan den Rijn -

Allemaal bestemd voor de gewone burgers. Maar kijken ze wel eens hoe zij kunnen bezuinigen op in hun eigen portemonnee? Toch niet!!

Voorbeeld: de WW (werkeloosheidwet) is de afgelopen jaren helemaal uitgekleed. Momenteel kan je minimaal 3 maanden WW krijgen en maximaal 36 maanden. Om het maximum te krijgen moet je minimaal 33 jaar arbeidverleden hebben. Er zijn zelfs mensen die op hun 15 jarige leeftijd begonnen te werken en bij 65 jaar toch maar 50 jaar gewerkt hebben, zij krijgen maar maximaal 36 maanden WW. Dan heren politici, voor elk dienstjaar krijgen zij 1 jaar wachtgeld, niet beperkt. Dit betreft 1e en 2e  kamerleden, ministers, staatssecretarissen, wethouders, etc. Dus bij 20 jaar in functie krijgen zij 20 jaar wachtgeld. En men is ook nog bezig om voor de gewone burger de WW maximaliseren tot 1 jaar.

Dan ook nog de lucratieve afkoopregelingen van deze heren bij ontslag honderduizenden euro’s is geen uitzondering tot zelfs boven het miljoen. De gewone burger, nieuwe wet zegt, maximaal € 75.000.
Als het niet goed gaat in het bedrijfsleven moeten er mensen ontslagen worden, men gaat met minder personeel verder. In de Politiek? We kunnen best met 75 kamerleden in de 2e kamer werken, i.p.v. 150 kamerleden en met 50 kamerleden in de 1e kamer, i.p.v. 75. Het gaat nu slecht met de overheidsfinanciën, waarom niet 1e en 2e kamerleden ontslaan. Maar dan wel eerst het wachtgeld voor deze heren terugbrengen naar de regeling van de gewone burger, namelijk 36 maanden.
Als ze de wereld zouden verbeteren door eerst bij zichzelf het bezuinigingsmes te laten snijden zouden deze heren

veel geloofwaardiger overkomen. Zolang zij dat niet doen zijn het gewoon ordinaire “dieven” die “stelen”van de gewone burger.

Laatst las ik dat ze in de 1e kamer aan alle leden een Ipad gaan geven, omdat er anders teveel papierwerk bezorgd moest worden bij de heren thuis. Is hun onkostenvergoeding zo weinig dat ze dit apparaat niet van hun eigen onkostenvergoeding kunnen betalen? Ik hoorde laatst dat de Gemeente Alphen aan den Rijn dit ook gaat doen voor de raadsleden en coalitie, inclusief de commissie leden. Kan dat niet betaald worden van hun raadsvergoeding of van de fractievergoeding die men krijgt? Bij heren politici moet het maar altijd meer, meer en meer zijn en bij de gewone burgers altijd minder, minder en minder.

Welke politici staat op en zegt: DIT KAN ZO LANGER NIET MEER!!!!!!
Ik wacht af, maar ben bang dat ik nog heel lang moet wachten.

 

Eeg Bollebakker
Politiek commentator.

Bron Volnieuws.nl

 

 

 

Fotograaf: Josh Walet
Eeg Bollebakker.'
Eeg Bollebakker

Werkzaam voor VOLmedia.