Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP stelt art.36 vragen over de Klijnsma gelden

23 mei 2014 - 09:57  •  Ronald Geurts  •  reacties

SP stelt art.36 vragen over de Klijnsma gelden

Alphen aan den Rijn -

Staatssecretaris Klijnsma doet daarbij een beroep op gemeenten om dit extra geld bij voorrang in te zetten voor kinderen uit arme gezinnen. Het overige geld wordt benut om de inzet van vrijwilligers en landelijke expertise op het gebied van armoede en schulden te ondersteunen.

Fractievoorzitter Ronald Geurts: “De SP vindt het belangrijk dat deze gelden dan ook gebruikt worden om armoede onder kinderen te bestrijden en onze actieve vrijwilligersorganisaties op het gebied van schuldhulp te ondersteunen. Het zijn extra gelden en die moeten  buiten de aankomende bezuinigingen blijven. Om daar een beter zicht op te krijgen hebben wij onderstaande vragen aan het college van B&W gesteld:”

  • Hoe hoog is het bedrag dat de gemeente heeft (of gaat) ontvangen van genoemde Klijnsma gelden?

 

  • Kunt u in detail aangeven hoe u van plan bent om deze Klijnsma gelden te besteden?

 

  • Hoeveel kinderen groeien in de gemeente Alphen aan den Rijn op in armoede? Als u hier geen antwoord op kan geven graag de reden hiervan uiteenzetten.

 

  • Kun per maand aangeven over de jaren 2012, 2013 & 2014 (tot 1 juni) hoeveel mensen er in de gemeente Alphen aan den Rijn in een schuldhulpverleningstraject zitten?

 

  • Zijn er op dit moment wachtlijsten voor het schuldhulpverleningstraject? Zo ja, wat voor actie onderneemt u om deze wachtlijsten weg te werken en wanneer zijn deze dan in zijn geheel weggewerkt?

De SP ziet de antwoorden van het college graag spoedig tegemoet.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: sp
Ronald Geurts.'
Ronald Geurts

SP.'
SP

Politieke partij