Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Het gaat wel om mensen

28 mei 2014 - 10:51  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

Het gaat wel om mensen

Alphen aan den Rijn -

De SP heeft tijdens de raadsvergadering een zevental amendementen ingediend en verschillende moties ondersteund.  Juist om ervoor te zorgen dat het niet alleen bij een mooie titel blijft (Beter voor Elkaar) maar er ook voor te zorgen dat deze titel echt de lading van de uitvoering gaat dekken. Het was teleurstellend om te zien dat de meeste daarvan het niet gehaald hebben ondanks vlammende betogen van ons raadslid Lidie Voorend. De uitslag van de stemmingen liep (weer eens, hoezo anders?) langs de oppositie/coalitie lijn.  

Opvallend was dat het voornaamste argument van, met name de VVD, op Lidie’s betoog was dat ze teveel inzoomde op de casuïstiek van de door haar naar genoemde praktijkvoorbeelden. Als 100.000+ gemeente moeten we oog houden voor de grote, algemene lijnen. Bullshit natuurlijk, want het gaat hier wel om mensen. Onze raadsbeslissingen hebben verregaande gevolgen voor onze inwoners en helemaal voor onze kwetsbare inwoners. De SP vraagt zich altijd af: Wat betekent het raadsbesluit voor onze inwoners? Dat zullen en mogen we nooit vergeten.

Uiteindelijk hebben we tegen het beleidsplan gestemd. Als je als gemeente bijvoorbeeld niet wilt vastleggen dat, mantelzorg aanvullende zorg is en nooit de plaats van professionele hulp kan innemen of een goede match wilt tussen de zorgdrager en diegene die een verplichte tegenprestatie voor zijn uitkering moet leveren, dan blijft het voor de SP te mager. Het volgende traject in de decentralisaties zijn de verordeningen. Ook hier zullen wij weer inzetten op een zo sociaal mogelijke invulling. Het gaat namelijk om mensen.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij