Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Debat Lage Zijde vooral over communicatie

1 oktober 2011 - 12:34  •  Bas Wienbelt  •  reacties

Debat Lage Zijde vooral over communicatie

Alphen aan den Rijn - De raadsvergadering in Alphen aan den Rijn stond donderdag in het teken van een spoeddebat dat was aangevraagd door oppositiepartij Nieuw Elan. Het project Lage Zijde heeft de afgelopen weken de aandacht getrokken van politiek Alphen.  Het college heeft tekst en uitleg gegeven over de voortgang die op dit project geboekt wordt. 

De informatie die het college van B&W vóór het spoeddebat van donderdag in de Alphense raad had verstrekt was voor de aanvrager voldoende om de meeste van zijn vragen beantwoord te krijgen. Wat overbleef was de vraag ten aanzien van de ongelukkige communicatie door Corio. VVD Raadslid Bas Wienbelt:” Communicatief is er wel wat aan te merken. De raad heeft  eerder immers al aangegeven dit een zo belangrijk project te vinden dat de informatie haar frequent en goed gestructureerd moet bereiken.”

Binnen de kaders

Al met al was het een debat dat de deelnemers de kans bood stoom af te blazen over het proces zoals dat zich de afgelopen jaren heeft voltrokken en de weg vrij maakte voor voortzetting van het huidige beleid. De raad kon zich in grote lijnen inhoudelijk vinden in de werkwijze van het college, dat, binnen de kaders die bij aanvang van het project door de raad zijn gesteld, opereert.

Beter communceren

Het college kreeg de opdracht mee om zich in te spannen de drie huidige partners bij dit project (Wonen Centraal, Corio en gemeente)  eenduidig te laten communiceren. Wethouder Stan Lyczak: ” We gaan afspraken maken over de werkwijze. Dat kan zijn via een woordvoerder of door elkaar vooraf te informeren over communicatiemomenten aangaande de Lage Zijde.”

Cultuurhuis

” Er zijn nog twee besluiten door de raad te nemen over het cultuurgebouw en de parkeervoorzieningen” aldus Lyczak,” Alle ander besluiten zijn genomen en we hebben met de raad afgesproken dat voor aanvang van de uitvoering met de raad wordt overlegd.” Het project Lage Zijde staat sinds 2007 op de gemeentelijke agenda. Doordat één van de projectontwikkelaars zich begin dit jaar terugtrok dreigde een impasse te ontstaan die onlangs werd doorbroken door het betrekken van Corio.

Fotograaf: Josh Walet
Stan Lyczak.'
Stan Lyczak

VVD.'
VVD

Politieke partij