Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Pittige discussie bij De Alphense Talkshow

2 oktober 2011 - 11:08  •  Kaj Elhorst  •  reacties

Pittige discussie bij De Alphense Talkshow

Alphen aan den Rijn -

Van de kant van de vertegenwoordiger van Voedselbank  Amsterdam kwam enige kritiek op voorzitter Jacob Wesselse op basis van verklaringen van klanten. Die verklaringen werden overigens weersproken door de voedselbankklant die aan tafel meesprak en enkele sprekers uit het publiek.  Een probleem leek wel de wijze van controle te zijn die wordt toegepast om te zien of iemand binnen de doelgroep van de Voedselbank valt. In een enkel geval suggereerden sprekers ook dat het moeilijk was te overleggen met de voorzitter van de Voedselbank

Daar stond echter de mening tegenover dat persoonlijke barrières geen rol mogen spelen waar het gaat om de heel directe nood van mensen. Uit het gesprek kwam ook duidelijk naar voren dat het formele systeem van sociale voorzieningen niet bij machte is iedereen op een goede manier te helpen. Steeds weer zijn er mensen die tussen wal en schip vallen. Daarvoor zou een oplossing geschapen moeten worden. Voorlopig vult de voedselbank een deel van dat gat.

Aan het einde van de discussie bleek een aantal van de aanwezige partijen toch weer tot gesprek bereid en daaruit kwam in elk geval een voortgezet contact voort. Wij wachten de resultaten af.

In het tweede deel van de show was ruimte voor voorzitter Cees Nagtegaal van de Sportraad om eens duidelijk uit te leggen wat precies de functie van de raad was. Hij toonde zich bezorgd over de betaalbaarheid van de sport voor mensen met een zeer smalle portemonnee. De huidige politieke koers en de crisis, stemden hem in dat opzicht bepaald niet vrolijk.  

Fotograaf: Josh Walet
Kaj Elhorst.'
Kaj Elhorst

SchSchrijver/journalist Kaj Elhorst (1946) werd geboren in Nijkerk. Zijn vader was een hoge rijksambtenaar, zijn moeder kandidaat-notaris. De eerste twaalf jaar van zijn leven bracht hij door in Winschoten.rijver/journalist Kaj Elhorst (1946) werd geboren in Nijkerk.

Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!