Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Struikelen over fietsen

6 oktober 2011 - 19:46  •  Ronald Pleij  •  reacties

Struikelen over fietsen

Alphen aan den Rijn - Ronald Pleij over: Struikelen over fietsen; soms gewoon heerlijk Wat zegt die Pleij nou weer? 

Gister in mijn pauze even naar het Rijnplein gelopen om het appeltje naar binnen te werken. Heerlijk lekker veel zon en overal lekker veel fietsen gestald. Tegen elke gevel, boom, vuilnisbak en noem maar op. Heel goed; als we zo doorgaan, gaat wethouder Kees hopelijk eens voor meer fietsenrekken zorgen. Zijn voorganger Hans had ze jaren geleden al beloofd, maar ze zijn wel heel spaarzaam geplaatst in het centrum. En tuurlijk, we moeten ook wat meer gebruik maken van die GRATIS bewaakte fietsenstalling aan het Fossapad en de Vest. Want daar zijn we natuurlijk heel erg mee verwend! Gratis een bewaakte warme droge stalling voor uw stalen ros; dat is wel heel luxe. Vol, ik wil dat ding iedere dag vol zien!

Ongeveer 50 % van de ritten tussen de 0 en 7,5 kilometer wordt gemaakt met de auto. Van het centrum tot de grens bij de Zegerbaan is maar ongeveer 3,8 kilometer!!!! Dat kan deze jongen op zijn handen lopend doen als het moet. En toch rijden we massaal vanuit Ridderveld met de auto naar het centrum om die eerder genoemde kilo kaas te halen! Kom op, op de fiets! Zorg voor fietsfiles bij de verkeerslichten, pleit voor verdubbelingen van fietspaden, zet het plein voor het stadskantoor vol met fietsen als u naar het centrum komt. Laat wethouder Kees schrikken van de massa’s fietsen overal in het centrum. Zorg dat die stropdassen buurman ook eens de fiets pakt als die naar zijn kantoor in Molenwetering moet.

“Heel Alphen fietst” was een leuk alternatief, maar ik hoor er niets meer over en ik wil gewoon dat elke gezonde Alphenaar dus fietst. Oldenburger, De Bruin etc. moeten personeel aan gaan nemen omdat het werk en verkoop niet meer aan te slepen is. Landelijk gezien zitten we nog onder het gemiddelde, dus als nu ook die werkgevers hun personeel wat meer gaan belonen als ze op de fiets komen scheelt dat ook weer files binnen de bebouwde kom. 
Dus John Vermeer ga daar eens een lekkere VOA borrel aan wijden; wil ik wel gastspreker zijn; ik lul ze wel uit die auto!!
Hebben we die grote rondweg ook helemaal niet nodig…

 

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Deze column is geschreven voor www.alphensnieuwsblad.nl en is aangekondigd in Alphens Nieuwsblad van deze week.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij