Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Harre van der Nat niet herkiesbaar Provenciale Staten

30 september 2014 - 14:56  •  SP  •  reacties

Harre van der Nat niet herkiesbaar Provenciale Staten

Alphen aan den Rijn -

Harre is sinds 2006 woordvoerder Verkeer voor de SP in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Van 2011 tot begin dit jaar was hij ook fractievoorzitter. Daarnaast is hij sinds november 2013 raadslid in Alphen aan den Rijn.

Bij de provinciale verkiezingen van 2011 was Harre lijsttrekker. Samen met Eva de Bakker uit Leiden voerde hij de coalitie-onderhandelingen waardoor de SP nu voor het eerst deel uitmaakt van het Zuid-Hollandse provinciebestuur.

 ‘We mogen stellen dat de SP de afgelopen jaren ook in Zuid-Holland heeft laten zien dat we kunnen besturen en een betrouwbare coalitiepartner zijn’, aldus Van der Nat. 

HOV
Harre maakte zich verder onder meer sterk voor het schrappen van het geldverslindende Rijn-Gouwe-Lijn-project en voor de komst van een nieuw hoogwaardig openbaar vervoernetwerk (HOV).

Zuid-Holland krijgt hierdoor zeven nieuwe buslijnen, extra stations bij onder meer Hazerswoude-Koudekerk, Boskoop-Snijdelwijk en Zoeterwoude-Meerburg en op een flink traject dubbel spoor tussen Leiden en Utrecht. Vanaf 2018 rijdt hier ieder kwartier een trein.

Fotograaf: Josh Walet
Harre van der Nat.'
Harre van der Nat

SP.'
SP

Politieke partij