Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Cultuurhuis, doe maar niet!

11 oktober 2011 - 23:05  •  Ank de Groot  •  reacties

Cultuurhuis, doe maar niet!

Alphen aan den Rijn -

Wij blijven daarnaast van mening dat er maar één Cultuurhuis is aan de Lage Zijde en dat is het huidige Nutsgebouw. Waarom niet investeren in dit mooie oude gebouw en zorgen voor een goede invulling met aandacht voor het verleden van Alphen, een grand café en wellicht zelfs de bibliotheek. Dit gebouw kan voor zoveel activiteiten gebruikt worden dat het jammer blijft dat niemand bereid is die handschoen op te pakken en voor een goede invulling van dit gebouw te zorgen. Een mooi, liefst overdekt plein, met winkels waaronder een grote publiekstrekker, een markt, waterpartijen, gerestaureerde gevels met glazen achterwanden met doorzicht naar de Oude Rijn, een galerie, woningen, horeca met als middelpunt het Nutsgebouw waar men even binnengaat om de krant te lezen, bij te praten tijdens de koffie, te lunchen, beperkte avondmaaltijden en de dag eindigen met een glas wijn.

Ik hoop echt dat Corio wat verder kijkt dan het Cultuurhuis en een totaalvisie op dit gebied heeft.  Het Cultuurhuis in zijn huidige opzet gaan niet bruisen. Je loopt er alleen maar binnen als je een boek moet hebben (maar ja, we gebruiken steeds meer andere vormen van lezen en informatieverstrekking), of naar muziekles gaat of een cursus volgt. En ook de opzet van de horeca in de plannen baart ons ernstig zorgen. Het mag niet te commercieel zijn. En wie gaat het verschil weer bijpassen?

We bezuinigen op welzijnsvoorzieningen en gebouwen moeten (vooralsnog) gesloten worden. Wel moet er weer een zoveelste prestigeobject gebouwd worden. Onze fractie heeft inmiddels diverse malen gepleit voor een herbezinning maar tot op heden tevergeefs! Wellicht lezen we over een aantal jaren in de krant dat diverse raadsleden hebben zitten slapen bij de besluitvorming rond het Cultuurhuis of het te druk met twitteren hadden!

 

Fotograaf: Josh Walet
Ank de Groot.'
Ank de Groot

Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij