Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP wil inwoners betrekken bij variantkeuze station Hazerswoude

11 december 2014 - 08:56  •  Ronald Geurts  •  reacties

SP wil inwoners betrekken bij variantkeuze station Hazerswoude

Alphen aan den Rijn -

Alhoewel de SP heeft aangedrongen op een spoedige behandeling in de RTG zijn wij van mening dat we op dit moment te weinig informatie hebben om een goed onderbouwde beslissing te nemen over de gewenste variant. Daarnaast is het voor de SP zeer belangrijk om de mening te peilen van de inwoners van Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk. Op deze manier kan er draagvlak gecreëerd worden voor de eventueel ingrijpende veranderingen in de wijk.

SP woordvoerder Bert Lekx: “Voor ons is de juiste volgorde; informatie van en naar de inwoners, dan de varianten bespreken in de RTG-B waarbij eventuele nieuwe varianten meegenomen kunnen worden en de inwoners kunnen inspreken en daarna de RTG-O waarbij alle partijen hun (politieke) standpunten innemen. Op basis daarvan kan de wethouder in gesprek gaan met de Provincie en Pro-Rail.”

De haast waarmee dit besluit er nu doorheen “gejast” wordt bevreemd de SP. De gemeente, provincie en Pro-rail zijn hier al een aantal jaren mee bezig.

De agendacommissie van de raad heeft ons voorstel niet aangenomen. De SP beraadt zich op verdere acties maar roept wel alle belanghebbenden op om de RTG-O te bezoeken en in te spreken.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij