Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Besluit Oudshoornseweg op 27 oktober

20 oktober 2011 - 13:47  •  reacties

Besluit Oudshoornseweg op 27 oktober

Alphen aan den Rijn -

Een meerderheid van de gemeenteraad bleek vorige week donderdagavond tegen de heropening van de in 2009 afgesloten weg te zijn tijdens een raadscommissievergadering.

In maart dienden oppositiepartijen Beter Alphen, SP, Alphen Eén, Nieuw Elan, D66, Trots op Nederland en coalitiepartij VVD een motie in om de Oudshoornseweg weer open te stellen. De motie behaalde ruim een half jaar geleden een nipte meerderheid met achttien stemmen voor en zeventien tegen. VVD, CDA en ChristenUnie waren tegen, terwijl de complete oppositie met coalitiepartij PvdA voor was. Opvallend genoeg stemde de fractie van Ruud Gebel (VVD) tegen het eigen voorstel. Maar tijdens de raadscommissievergadering kreeg de motie nóg minder steun. Vooral de 'nee' van coalitiepartij PvdA was een fikse tegenvaller voor indiener Wil Verschuur (Beter Alphen).

Ook de meeste oppositiepartijen zijn niet langer voor de openstelling. Alleen D66, SP, Alphen Eén en Beter Alphen willen nog dat de weg opengaat. Wel willen de meeste politici die tegen zijn meedenken aan een andere oplossing. Eén van de mogelijkheden is volgens Gerard van As (Nieuw Elan) dat het college van burgemeester en wethouders met de gedupeerde winkeliers in gesprek gaat om hen van de Hooftstraat naar de Lage Zijde te verkassen. De gemeenteraad neemt later nog een definitief besluit over de heropening van de Oudshoornseweg tussen de Hooftstraat en de Churchillaan.

Fotograaf: Josh Walet