Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Stationair

20 oktober 2011 - 20:21  •  Ronald Pleij  •  reacties

Stationair

Alphen aan den Rijn -

Stationair draaien?? Ja, dat is dus het onnodig aan laten staan van je motor. Dus bijvoorbeeld als je voor een brug moet wachten. Zet uit die motor. Waarom aan laten staan als je weet dat die brug een tijdje open staat. Wat je vaak hoort is dus dat het anders “koud word in mijn auto”. Hoezo, zit je in je korte broek of bikini in die auto? “Ja, maar dan gaat mijn muziek uit” ook zo’n kulreden, effe je contact uit en dan een klein slagje weer aandraaien; blijft je motor uit en gaan andere functies, lees radio, weer aan.

Of die mensen die ’s morgens vroeg hun bevroren ruiten van de auto gaan krabben. Zo dom, gooien ze hun motor aan en gaan dan buiten hun ruiten krabben. Hele straat blauw van de rook, en o zo slecht voor je motor. Gewoon alles schoon krabben (veiligheid!!!), gaan zitten, starten en rustig de weg op. Uiteraard dan de blower op voluit, en binnen 5 minuten alles prima. Bovendien veel beter voor je motor, scheelt veel uitlaatgassen, lees brandstof, lees euro’s in uw portemonnee.

En dan die irritante taxi en buschauffeurs die voor “hun passagiers” hun voertuig warm willen houden en dus tijden die vaak stinkdieselbakken laten draaien. Ik houd me hart vast als straks dat busstation tegenover de straat weer terugkomt. Er zijn dus gasten bij die dus rustig hun bus een kwartier lang laten draaien in hun pauze!! Volslagen idioot! En die taxichauffeurs vaak ook.

Terwijl zelfs een klein eenvoudige autootje als een Cuore binnen twee minuten bloedheet is van binnen. Laat staan die dikke taxi’s, met hun dikke kachels. Het is aangetoond dat als een auto minimaal 10/15 seconden moet stilstaan, het al verstandig is om hem uit te zetten. En dan niet zeiken dat het slecht voor je motor is, al dat aan en uitzetten op een rit. Die moderne motoren kunnen dat best aan. We leven niet meer met Dafjes uit 1960!!

Dus als je weet dat je minimaal 10 a 15 seconden moet stilstaan is het al verstandiger om je motor uit te zetten. Bovendien vind ik het asociaal voor fietsers en voetgangers om je heen om je motor onnodig te laten draaien….
En de Amsterdam halve marathon afgelopen zondag ging super: 1 uur en 28 minuten!!

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Fotograaf: Josh Walet
Ronald Pleij.'
Ronald Pleij

Ronald Pleij, werkzaam in de sportkleding- en accessoires branche en raadslid voor de SP.

SP.'
SP

Politieke partij