Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Vragen over Sporthal de Hil in Benthuizen en SSCB

23 december 2014 - 13:18  •  Harre van der Nat  •  reacties

Vragen over Sporthal de Hil in Benthuizen en SSCB

Alphen aan den Rijn -

Een gesprek van de SP met leden van de aan de kant geschoven stichting laat duidelijk een ander beeld zien. SP raadslid Harre van der Nat “er was namelijk een contract gesloten door deze stichting met het voormalige gemeentebestuur van Rijnwoude tot 2017 en ook was er niet eerder geklaagd over achterstallig onderhoud of het niet voldoen aan kwaliteitseisen”

De gemeente is en was namelijk de gene die het onderhoud aan plafonds, muren, vloeren en inpandig elektra zou moeten bijhouden. De SSCB beheerde alles wat niet in of aan de muur verankerd zit. Juist deze stichting heeft in 2013 nog lampen, stoelen, tafels en gordijnen laten vervangen. Volgens de SP fractie is het vreemd dat eerder gemaakte afspraken tussen inwoners en een voormalige gemeente niet worden nageleefd door het huidige college en er nu opeens onduidelijkheid is over wie er voor het onderhoud verantwoordelijk is.

De SP wil van het college weten waar de stichting in gebreke is gebleven en heeft om de complete lijst daarvan gevraagd. Daarnaast heeft de fractie vragen gesteld over de termijn van 1 dag waarbij het stichtingsbestuur op een brief van de gemeente moest reageren. Harre van der Nat (SP) “op 25 augustus is door wethouder Du Chatinier deze brief aangekondigd bij de SSCB. Deze brief viel pas op 9 oktober op de deurmat met het verzoek om op 10 oktober met een onderbouwd antwoord te komen” Zo ga je niet met mensen om die al vanaf 1988 met ziel en zaligheid het beste voor hebben met sport en cultuur in Benthuizen.

Ook heeft de SP om een verslag van dit gesprek gevraagd omdat dit overleg door leden van de stichting door als bijzonder vervelend en intimiderend is beschouwd. De SP wil hier opheldering over. Harre van der Nat “ik wil exact weten wie wat gezegd heeft tijdens dit gesprek. Het kan niet zo zijn dat inwoners zich door een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur zo geïntimideerd voelen.  Ik heb nu hun verhaal gehoord en ik ben benieuwd naar het verhaal van wethouder Du Chatinier.

Daarnaast kan de stichting niet bij haar eigendommen doordat er door de pachter en door Sportspectrum een ander slot op de deur is gezet. Naast het feit dat de SP van het college wil horen waarom Sportspectrum zich bezig houdt met het vervangen op sloten bij een sporthal in Benthuizen. Lijkt het zo te zijn dat er sprake is van vervreemding van eigendommen van de stichting.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: sp
SP.'
SP

Politieke partij