Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP fractie stopt met vergaderingen over Lage Zijde

21 oktober 2011 - 15:00  •  Jo Schriek  •  reacties

SP fractie stopt met vergaderingen over Lage Zijde

Alphen aan den Rijn -

Ronald Pleij: “Dit heeft voor mij geen zin meer. Na de laatste raadsleden klankbordgroep bijeenkomst van 11 oktober jl. is het voor mij klaar. Het enige waarover gesproken werd is poen, stenen en parkeren. Ik werd er kotsmisselijk van. Die trein is voor mij al keihard door het stootblok geramd. Geen houden meer aan dus. En alles gaat gewoon door.

”Jo Schriek: “Zeker als we ook kijken naar de financiële aspecten, is er geen houden meer aan. We zitten er als gemeente voor miljoenen euro’s dik in. Het belastinggeld van onze inwoners wordt voor de eigen plannetjes van de coalitie misbruikt. Met de macht van het getal, achter zich. Maar de vraag is wat de inwoner er echt aan heeft ”.

Ronald Pleij: “En dan dat doordrammen van dat Cultuurhuis! Het stokpaardje van de PvdA. We hebben gezien hoe het destijds met dat stokpaardje van voormalig wethouder van Wersch en toenmalig fractievoorzitter Remco Blom ging. Dat zogenaamde unieke CBK, op een unieke A1 locatie. Niet dus, geflopt als een malle.”

Jo Schriek: “We roepen al jaren dat het Masterplan Lage Zijde in stukken geknipt moet worden (2002), had je ook eerder kunnen beginnen. Bijvoorbeeld met de Triangel, het gebied tussen Hooftstraat, W.M.C. Regtstraat, en Groen van Prinsterenstraat ”.

Ronald Pleij: “En dan alles in teken van die auto! Zoveel mogelijk parkeerplaatsen, onder en boven de grond. Die hele avond van 11 oktober jl. zijn de woorden OV en fietsenstallingen niet gevallen. En dan die kosten van het ondergronds parkeren….. En een beetje bus laten rijden naar het centrum, dat is definitief om zeep geholpen. Men maakt zich zorgen over de CO2 uitstoot, wat een hypocrisie ten top. Bah.”

Jo Schriek: “Wij roepen al jaren dat het Thorbeckegebouw (waar de bibliotheek in zit) prima opgeknapt kan worden. Dit gebouw slopen is toch pure kapitaalsvernietiging. Dat kan echt goedkoper. “

Ronald Pleij: “En hoelang blijven ondernemers en bewoners van de Lage Zijde in onzekerheid? Ik hoop echt voor die bewoners van o.a. de Leeuwerikstraat dat het geen strenge winter wordt. Wonen Centraal heeft al jaren geen groot onderhoud gepleegd. Alles met enkel glas, oude ketels etc., weer extra energie kosten voor deze mensen.”Kortom voor de SP fractie zijn dit enkele redenen om ermee te stoppen. Jarenlang hebben we meegedacht en input gegeven.

Jo Schriek en Ronald Pleij in koor: “We kunnen onze tijd wel beter besteden. Wij willen en kunnen dit hele plan niet meer aan onze kiezers uitleggen en de kosten ook zeker niet verantwoorden. Het is mooi geweest!!.”

 

Fotograaf: Josh Walet
Jo Schriek.'
Jo Schriek

Jo Schriek, geboren 16 April 1967. Vooral bekend als raadslid voor de SP.

SP.'
SP

Politieke partij