Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP: Handen af van de Hazelaar en het PWA bad

9 januari 2015 - 13:58  •  Harre van der Nat  •  reacties

SP: Handen af van de Hazelaar en het PWA bad

Alphen aan den Rijn - Tijdens de RTG-B (het beeldvormende  ronde tafelgesprek) van gisteren (08-01-2015) is er een eerste aanzet gemaakt met de bespreking van het uitvoeringsplan Herinrichting Sociaal Domein.

Per 1 januari 2016 heeft de gemeente Alphen aan den Rijn alle subsidie afspraken opgezegd. Dat heeft voor een hoop onrust gezorgd omdat door een vorig college gemaakte afspraken worden herroepen. Een voorbeeld hiervan is het opzeggen van de gebruikersovereenkomst met de zwembaden Hazelaar en PWA-bad . Genoemde overeenkomst werd in 2013 getekend en zou gelden tot 2023. De besturen van beide zwembaden zijn hiervan op de hoogte gebracht.                  

Voor de SP is het van essentieel belang dat de bestaande voorzieningen in de wijken blijven. Dit geldt zeker ook voor beide zwembaden. De SP zegt dan ook: Voorzieningen blijven in de wijk en dus ook: Handen af van de Hazelaar en het PWA bad.

In de RTG-B gaf het college toe dat deze andere manier van werken mede is ingegeven door de bezuinigingen in het sociale domein. SP raadslid Harre van der Nat “De bezuinigingsdrift van dit college van CDA, Nieuw Elan, VVD, D66 en CU dreigt een ramp te worden voor de voorzieningen in de dorpen en wijken van de gehele gemeente” Deze coalitie kiest er voor om de komende jaren snoeihard bezuinigen op welzijn, zorg, cultuur en sport terwijl er wel geïnvesteerd zal worden in prestige projecten zoals de aanleg van wegen in het groene hart. De SP zal zich - in de raad en middels acties - blijven verzetten tegen de afbraak van de voorzieningen in de wijken.    

SP commissielid Bert Lekx vraagt extra aandacht voor de communicatie naar de veelal door vrijwilligers gerunde organisaties “In de plannen van het college wordt veel gevraagd van onze vrijwilligers. Juist daarom moet er met vrijwilligers zorgvuldig worden gecommuniceerd, anders raken we ze kwijt. Zowel de Hazelaar in Hazerswoude-Dorp als het PWA bad in Koudekerk aan den Rijn drijven op vrijwilligers en vormen al jaren een prachtige voorziening in de dorpen. Dat laten we de inwoners niet afpakken.”

Tags: sp, zwembad
SP.'
SP

Politieke partij