Politiek

« Vorige - Volgende »

SP wil helderheid over kostenverdeling BOA's

9 januari 2015 - 14:00  •  Harre van der Nat  •  reacties

SP wil helderheid over kostenverdeling BOAs

Alphen aan den Rijn -

Uit dergelijk onderzoek in Gouda is gebleken dat de overheadkosten daar 43 procent kosten. SP Raadslid Harre van der Nat: "Dat zijn dus kosten die niet gemaakt worden op straat en in de wijken, maar vooral in het managen van de BOA. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Dat komt de veiligheid in de wijken niet ten goede." 

Om dat overzicht ook in de gemeente Alphen te kunnen maken, heeft de SP fractie een aantal schriftelijke vragen gesteld hierover. Daarnaast wil de SP weten van het college om welke manier de BOA's het politiewerk ondersteunen. Groot verschil met de politie is dat BOA's worden betaald uit de gemeentekas. Ze worden ingezet als toezichthouder of handhaver. "Het kan alleen niet zo zijn dat zij de Rijksbezuinigingen op de politie moeten compenseren. Laten we hen dan opleiden tot agent en hen ook die verantwoordelijkheden geven."

In Alphen aan den Rijn werken enkele tientallen BOA’s die toezicht houden in de verschillende kernen en wijken. De SP pleit voor minder management en meer handen op de werkvloer. Niet alleen in de zorg, maar bij alle gemeentelijke diensten. De SP benadrukt dat de Buitengewone Opsporings Ambtenaren prima werk doen.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: boa's, boa