Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP: fotowedstrijd meest fietsonvriendelijke punten

9 februari 2015 - 10:15  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

SP: fotowedstrijd meest fietsonvriendelijke punten

Alphen aan den Rijn -

Vaak zijn het kleine infrastructurele maatregelen die de veiligheid van fietsers flink kunnen vergroten. Een simpele verandering van een voorrangsregel, een extra waarschuwingslicht, een ontbrekend verkeersbord of een gevaarlijk paaltje midden in een fietspad. SP-raadslid Harre van der Nat: "Met relatief weinig kosten is er veel te verbeteren voor een kwetsbare groep verkeersdeelnemers, ik ga er van uit dat het huidige college dat met de SP eens is".

In 2013 werden door alle gemeenten in Nederland op het nationale fietscongres in Helmond met minister Schultz van Haegen (infrastructuur en milieu) afspraken gemaakt om werk te gaan maken van de lokale aanpak van fietsveiligheid. Tot op heden lijkt de gemeente Alphen aan den Rijn bij die afspraak nog wat achter te lopen. De SP kreeg eerder klachten over het ontbreken van fietsveiligheid in Alphen, Boskoop en ook voormalig Rijnwoude.

Om het college te stimuleren aan de slag te gaan met het fietsveiliger maken van onze gemeente organiseert de SP een fotowedstrijd.

Fotowedstrijd
Maak een foto van de meest onveilige plek voor fietsers en stuur die op naar alphen@sp.nl. De top drie beste foto's van de meest gevaarlijke punten krijgen een fietscomputer als prijs. Daarnaast zal de SP alle foto's presenteren aan het college en hen verzoeken snel actie te ondernemen om de gemeente fietsveiliger te maken.

Stuur je foto voor 1 maart op naar alphen@sp.nl Naast de foto ook graag je naam en telefoonnummer vermelden. En natuurlijk de straatnaam en plaats van waar de foto gemaakt is. In alle delen en plaatsen van de gemeente zal meegedongen worden voor de beste foto. 

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij