Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP: tips voor Keukentafelgesprekken

2 maart 2015 - 09:33  •  Lidie Voorend  •  reacties

SP: tips voor Keukentafelgesprekken

Alphen aan den Rijn -

De meeste keukentafelgesprekken gaan over huishoudelijke hulp. Gedurende 2015 wordt alle huishoudelijke hulp, die via de gemeente (WMO) is geregeld, opnieuw beoordeeld.  Uitgangspunt van het nieuwe beleid is niet meer het aantal uren dat u krijgt, maar het gaat om het resultaat. Oftewel, de gemeente kijkt naar de vraag ‘wat is nodig om uw huishouden op orde te hebben en wie kan daarbij een rol spelen?’

Raadslid Lidie Voorend: “Ik merk dat veel mensen in onzekerheid verkeren over hun huishoudelijke hulp. Daarom geeft de SP tips en adviezen over hoe u zich kunt voorbereiden, wat u kunt verwachten en waar u recht op hebt. Zo is het raadzaam om de gemeente te vragen om u in contact te brengen met een onafhankelijk cliëntondersteuner. Dit is een ervaren vrijwilliger, die bij het gesprek aanwezig kan zijn. De hulp van eigen familie is heel mooi, maar realiseert u zich dat zij óók partij zijn in het gesprek. Zij moeten zich vaak verantwoorden waarom zij soms niet kunnen helpen bij het huishouden. Ook is het belangrijk dat het keukentafelgesprek bij de mensen thuis wordt gehouden in plaats van op een kantoor. Hoe kan men anders een goed beeld hebben van iemands leefomgeving?”  

Voor een volledige lijst van tips en adviezen kunt u terecht op de site van de SP Alphen, alphenaandenrijn.sp.nl Als u zelf bezwaar wilt maken tegen het stoppen of verminderen van het aantal uren huishoudelijke hulp, kunt u hier ook een voorbeeld bezwaarschrift vinden. Gaat er toch iets mis of voelt u zich onheus behandeld, dan kunt u het meldpunt bereiken op: 071-5219153 of 071-8882680, van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Schriftelijk kan ook, via alphen@sp.nl. Iedereen krijgt op z’n minst een advies ‘wat te doen’.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij