Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Van As wil besluit over koopzondag

13 maart 2015 - 19:51  •  Nieuw Elan  •  reacties

Van As wil besluit over koopzondag

Alphen aan den Rijn -

De grootste tegenstand komt, zoals verwacht, van de SGP die in Benthuizen druk heeft gelobbyd onder de tegenstanders. Maar: “Als iedereen de keuze zelf maakt, denkt u dan dat er winkels open gaan in Benthuizen”, wil fractievoorzitter André de Jeu weten. Nee. Dat denkt de vertegenwoordiger van de Kerkenraad in Benthuizen dus niet.

Wethouder Gerard van As wil de knoop doorhakken: “We praten er al maanden over. De ondernemersvereniging heeft de meningen gepeild, de inwoners konden een enquête invullen en we hebben naar de omliggende gemeenten gekeken. Uit alles blijkt dat de keuze aan de winkeliers laten, de beste oplossing is. Bovendien wil ik niet voorbijgaan aan de mening van de 300 bij de VOA aangesloten winkeliers.”

Als die keuze bij de winkeliers ligt, zal naar verwachting gemeente breed elke maand een koopzondag zijn en rond de feestdagen vaker. In de kleinste kernen zal géén koopzondag zijn. Supermarkten, tuincentra, MediaMarkt en woonwinkels zullen vrijwel elke zondag open gaan.

De gemeenten Alphen, Boskoop en Rijnwoude hadden alle drie een geheel andere verordening voor de koopzondagen. In Alphen mochten de winkels 12 keer open, in Boskoop 4 keer en in Rijnwoude 18 keer.
In het nieuwe voorstel over de winkelopeningstijden en de koopzondagen in de fusiegemeente Alphen aan d en Rijn zijn drie mogelijkheden opgenomen: 12 keer, 18 keer of onbeperkt. De gemeenteraad moet hieruit kiezen of een amendement (tekstwijziging) indienen met een eigen voorstel

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij