Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP geen voorstander van bouw achter Brugkerk

25 maart 2015 - 14:50  •  Harre van der Nat  •  reacties

SP geen voorstander van bouw achter Brugkerk

Alphen aan den Rijn -

De SP maakt andere keuzes. raadslid Harre van der Nat “niet alleen zijn er betere keuzes te maken als het gaat om waar je woningen gaat bouwen. Maar ook zijn deze veel te dure appartementen slechts betaalbaar voor een zeer select groepje mensen”

Bert Lekx: er zal geen sprake zijn van “doorstroming” naar de beoogde appartementen, vanuit de kern Koudekerk , zoals het college in het rondetafelgesprek de commissieleden voorhield, De dure appartementen zullen eerder een aantrekkingskracht hebben op financieel meer draagkrachtigen van buiten de regio. Voorts is er om meerdere redenen zorg over de ontwikkelingen in de omgeving van de Koudekerkse brug.

Betaalbare woningbouw
In de gemeente Alphen aan den Rijn en zeker in Koudekerk is behoefte aan betaalbare woningen. Voor veel ouderen, jongeren en starters op de woningmarkt zijn deze appartementen niet betaalbaar. Er wordt nu niet gebouwd naar behoefte van de dorpskernen en daarmee wordt er weer niet geluisterd naar de inwoners.

Bouwen in het groen
De SP is er voorstander van dat er nieuwe woningen voor het dorp Koudekerk bijkomen. Daarbij is eerste prioriteit om een langzaam verrommeld en vervuild gebied aan te pakken en bouwrijp te maken. Aan de slag dus met de plannen om het Rijnpark te realiseren. Daarnaast zou er ook snel werk gemaakt moeten worden van de verhuizing van MedoClean naar een bedrijventerrein, zoals aan de Hoogewaard. Het terrein dat dan achtergelaten wordt kan na een grondige reiniging van de grond ontwikkeld worden tot een prima, ten opzichte van de Pastorie voor de omgeving minder ingrijpende woningbouwlocatie. De omgeving “Zuidwijk” dreigt nu te verpauperen.

Ontsluiting
De enige ontsluiting van het project “de Pastorie” zal met een smalle weg uitkomen op het drukste stuk van de Dorpsstraat nabij de Koudekerkse brug, pal naast de voormalige smederij. Dat is vragen om problemen. In het geval van brugopeningen en files of calamiteiten wordt een nieuwe verkeersgevaarlijke situatie gecreëerd in een toch al problematische verkeersomgeving.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij