Politiek

« Vorige - Volgende »

Koopzondag: geen betutteling, laat de keuze aan de ondernemer!

26 maart 2015 - 13:21  •  D66 Alphen aan den Rijn  •  reacties

Koopzondag: geen betutteling, laat de keuze aan de ondernemer!

Alphen aan den Rijn -

Naast het principiële standpunt om mensen zoveel mogelijk hun eigen keuze te laten maken, sluit de beperking ook niet meer aan bij de huidige samenleving. Mensen kunnen immers 24/7 winkelen op het internet en in onze buurgemeenten hebben ondernemers ook de vrijheid om op zondag open te gaan.

Een representatieve enquête onder de inwoners wijst uit dat een zeer ruime meerderheid de mening van D66 deelt. Niet iedere politieke partij ondersteunt echter het standpunt van D66. Veelal verwijst men naar de zondagsrust en het lot van de kleine ondernemer. Niemand wordt echter verplicht om op zondag de winkel te openen of te gaan winkelen en ook de kleine ondernemer vraagt om de keuze bij de ondernemer te laten. D66 vraagt deze politieke partijen dan ook dringend om wat toleranter te zijn naar mensen die er andere denkbeelden op na houden en minder hechten aan de zondagsrust, in plaats van voor de inwoners en ondernemers te willen beslissen.

In de raadsvergadering van 26 maart wordt de definitieve beslissing rondom de koopzondagen genomen. D66 zal hierbij inzetten voor vrijheid voor ondernemers en inwoners!

Fotograaf: Josh Walet