Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP blijft opkomen voor lokale ondernemers en personeel

3 april 2015 - 09:26  •  Ronald Geurts  •  reacties

SP blijft opkomen voor lokale ondernemers en personeel

Alphen aan den Rijn -

SP fractie-voorzitter Ronald Geurts hierover: "Dat is natuurlijk een argument dat geen hout snijdt. Als ondernemer kan je niet achterblijven als overige collega’s wel open gaan. De familie-bedrijven en de detaillisten met weinig personeel zijn dan de klos. Zij worden door de omstandigheden wel gedwongen om mee te gaan. Met alle negatieve gevolgen van dien."

Uit de gesprekken die de SP gevoerd heeft met lokale ondernemers kwam heel duidelijk naar voren dat zij bij een wekelijkse openstelling op zondag, bang zijn voor de continuïteit van hun winkel. Dat is een reële angst die de gemeente serieus moet nemen. Doen zij dat niet dan komt de diversiteit van het Alphense winkelaanbod in gevaar. Ook het personeel van deze winkels vindt het prettig om op zondag vrij te zijn zodat zij die kunnen besteden zoals zij willen.

De SP neemt zijn kiezers serieus en blijft bij ons weloverwogen standpunt zoals verwoord  in ons verkiezingsprogramma. Wij kiezen voor 12 koopzondagen per jaar. Wel onderkennen wij dat onze winkelcentra een positieve impuls moeten krijgen in deze moeilijke economische tijden. De SP heeft de wethouder dan ook opgeroepen om een specifiek actieplan te maken om het bezoek aan onze winkelcentra te stimuleren. Wij houden actief een vinger aan de pols en blijven opkomen voor de belangen van onze lokale ondernemers en hun personeel. 

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij