Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Brief van D66 aan college over brief traplift

6 mei 2015 - 11:42  •  reacties

Brief van D66 aan college over brief traplift

Alphen aan den Rijn -

Uit de door u snel toegezonden vertrouwelijke informatie aan de gemeenteraad, waarvoor onze dank, hebben wij inmiddels een beter beeld kunnen vormen van de casus. Op basis daarvan hebben wij voldoende vertrouwen dat in dit geval een degelijke belangenafweging conform het vastgestelde beleid heeft plaatsgevonden. Al is het uiteindelijke oordeel daarover voorbehouden aan de bezwaarschriftencommissie die daarover zal moeten oordelen.

Daarnaast beoordelen wij het ook positief dat de gemeente heeft laten weten opnieuw met deze inwoner in gesprek te gaan om te zoeken naar een passende oplossing. Echter, het beeld dat wij hebben gekregen van de bewuste brief, is minder positief. Wij erkennen dat het in een dergelijk geval lastig is om een dergelijke boodschap enerzijds juridisch juist en houdbaar te brengen zonder anderzijds de menselijke maat uit het oog te verliezen. Maar de gemeente had zich bewust moeten zijn wat de formulering van de boodschap zou doen met de ontvanger van de brief en blijk moeten geven van een beter inlevingsvermogen.

Daarnaast had de gemeente in een tijd van massamedia en een tijd waarin informatie in een fractie van een seconde kan worden gedeeld, zich er bewust van moeten zijn wat deze brief voor een beeld zou neerzetten van de gemeente. En hoeveel ophef en onrust deze in de samenleving teweeg zou brengen. De gemeente is een professionele partij waarbij de eisen die worden gesteld aan de communicatie hoog zijn én ook mogen zijn. De bewuste brief voldoet niet aan die hoge eisen. 

Wij vernemen graag, zo spoedig mogelijk maar zeker voor het zomerreces, van het college welke concrete stappen u wilt ondernemen om dergelijke communicatieve onzorgvuldigheden met enorme maatschappelijke impact en onrust in de toekomst te voorkomen.

Met vriendelijke groet,

Namens de D66-fractie,
Inge Prins

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij