Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Flauw KUL--- tuurhuis

3 november 2011 - 20:30  •  Ronald Pleij  •  reacties

Flauw KUL--- tuurhuis

Alphen aan den Rijn -

O.k., simpele voorbeelden, weet ik heus wel, en zeker geen maatstaf om deze instellingen een andere vestigingsplaats te misgunnen. Integendeel. Maar waarom in achterlijke, dure nieuwbouw op een A1 locatie waar een echte trekker zou moeten komen om mensen naar het centrum te lokken? 

Wat willen de Alphenaren? Een Xenos, een Action, een Bijenkorf en ga zo maar door. Die zorgen voor klanten aantrekking en bruisen van je centrum. Zorg dan nog dat dat Thorbeckeplein goeie horeca met terrassen krijgt en voila 1 en 1 is 2!! 

We hebben nog een mooi oud Raadhuis aan het Visserpark; kan de muziekschool prima blijven zitten. Het voormalige Nutsgebouw is inmiddels van de gemeente, hoppa kan je ook leuk opvullen met bijvoorbeeld de STA-Art. Bonifaciusschool; prima locatie voor de bieb, en het oude Scala aan Visserpark kunnen we zo behouden en gebruiken voor bijvoorbeeld het streekarchief en Volksuniversiteit. 

Ach, zat creatieve geesten in Alphen die het beter en goedkoper kunnen inkleuren. Nee, wij moeten weer een van die stokpaardjes van de PvdA gaan berijden. Van Wersch en zijn vazal van destijds Remco Blom, geloofden ook heilig in het CBK. We weten hoe dat afliep. 

En nu gauw een Aspro bruis in een glas water; krijg pijn in mijn harses van dat denken en schrijven over een KULtuurhuis…

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.


Fotograaf: Josh Walet
Ronald Pleij.'
Ronald Pleij

Ronald Pleij, werkzaam in de sportkleding- en accessoires branche en raadslid voor de SP.

SP.'
SP

Politieke partij