Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Ik ben toch zeker Sinterklaas niet?

10 juni 2015 - 14:37  •  Ronald Geurts  •  reacties

Ik ben toch zeker Sinterklaas niet?

Alphen aan den Rijn -

Maar niet getreurd, gewoon de wethouder ernaar vragen, daar zijn commissievergaderingen immers voor. De SP was overigens niet de enige partij die de wethouder daarop bevraagde. Alle aanwezige partijen deden dat. Alle partijen? Uh, nee. Naar goed gebruik verdedigde de fractievoorzitter van Nieuw Elan vol verve het plan van zijn wethouder. Of er nu 4,3 miljoen of 10 miljoen aan een  economisch actieplan wordt uitgegeven als het maar goed besteed wordt. Niks dichttimmeren die hap, gewoon schuiven! Na enig doorvragen bleek dat hij, weliswaar aarzelend, toch wel wilde weten waar het geld aan besteed gaat worden maar dat hij ervan overtuigd was dat de wethouder dat zou gaan vertellen.

Oeps, dat gebeurde dus niet. Wethouder van As hield een algemeen verhaal waarbij hij geen van de gestelde vragen beantwoordde en ook niet aangaf waar het geld aan uitgegeven gaat worden. En toen kwam het Sinterklaas-gevoel bij mij naar boven. Ik kan niet akkoord gaan met het accorderen van een substantieel bedrag zonder dat bekend is waar het aan uitgegeven gaat worden of wat de gewenste maatschappelijke effecten zijn. Moet het dan in detail aangegeven worden? Nee, dat niet maar een globale verdeling moet toch mogelijk zijn.

Voor alle duidelijkheid: De SP is voor een sterk, flexibel en doelgericht economisch actieplan. Een sterke lokale economie werkt positief door in het sociale domein. Daar willen we zeker in investeren, maar daar horen wel heldere doelen bij zoals bijvoorbeeld het creëren van banen voor Alphenaren met een uitkering. Dat ontbreekt in dit plan.

Op 25 juni komt het stuk terug in de raad. Ik ben benieuwd of er een fatsoenlijke financiële onderbouwing is bijgevoegd. Daarnaast ben ik benieuwd wat de collegepartijen gaan doen als deze er niet bij zit. Gaan ze Sinterklaas spelen? Wij niet."

 

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij