Politiek - ChristenUnie

« Vorige - Volgende »

Bedrijven Investerings Zone / ICE event

7 november 2011 - 17:44  •  Matthijs Kortleven  •  reacties

Bedrijven Investerings Zone / ICE event

Alphen aan den Rijn -

Vorig jaar heeft de gemeente Alphen aan den Rijn het Stadshart aangewezen als BIZ. Dit houdt in dat de winkeliers en andere zakelijk actieve gebruikers van het gebied een bijdrage betalen die geheel ten goede komt aan activiteiten in het Stadshart. Daarbij valt te denken aan de intocht van Sinterklaas, sfeerverlichting en het organiseren van evenementen. Kortom, een systeem dat zichzelf zou moeten bedruipen, zonder (aanvullend) gemeenschapsgeld.

Ice Event
Nu heeft de gemeenteraad voor het Ice Event, dat binnen een paar weken weer begint op het Rijnplein, een garantiestelling van 20.000 euro afgegeven. Dit is gebeurd zonder daarbij een deugdelijke financiële onderbouwing werd gepresenteerd, laat ons raadslid Matthijs Kortleven weten.

"Wij vinden dit onbegrijpelijk en hebben dan ook tegen het voorstel gestemd." De fractie heeft dit om te beginnen gedaan vanwege het ontbreken van die noodzakelijke basis op zichzelf. Maar ten tweede bestaat voor dit soort evenementen - of ze nu financieel doortimmerd zijn of niet - nu juist de voorziening van de genoemde BIZ-bijdrage, legt Kortleven uit. 

Daar komt nog eens bij dat het nu al voor de vierde (!) keer is dat een dergelijk verzoek aan de gemeente om garant te staan én onvolkomen is én op het allerlaatste moment binnenkomt. 

"Vorig jaar ging de gemeenteraad om die reden niet akkoord met een garantstelling, waardoor het Ice Event niet doorging. Kennelijk is de rest van de raad nu toch bang voor de publieke opinie. Hij wil niet net als vorig jaar de zwarte piet krijgen."


Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.

02-12-2011 tot 08-01-2012 - Winterspektakel.'
02-12-2011 tot 08-01-2012 - Winterspektakel

Na een jaar afwezigheid is de ijsbaan deze winter weer terug!