Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

SGP Alphen: Bas Belder over Arabische Lente

19 november 2011 - 19:49  •  reacties

SGP Alphen: Bas Belder over Arabische Lente

Alphen aan den Rijn - Themabijeenkomst over Arabische Lente en Israël met Bas Belder Arabische Lente

Dit actuele thema houdt de wereld in zijn greep. Bloedige opstanden volgen elkaar in razendsnel tempo op in het Midden-Oosten. Mubarak valt, Kaddafi is omgekomen; het volk krijgt het nu voor het zeggen. Of toch niet? Komt er nu echt meer vrijheid en democratie? En wat kunnen we nog verwachten? 

Israël

En daar midden in de vuurlinie ligt het vredige Israël. Maar voor hoe lang nog? De spanningen lopen hoog op. Een vredesakkoord met de Palestijnen is nog niet in zicht. De nucleaire dreiging van Iran neemt toe. Waar liggen de grenzen? En waar gaat dit heen met Israël?

Bas Belder

Bas Belder heeft veel ervaring met het Midden-Oosten. Hij is lid van het Europees Parlement voor de SGP en voorzitter van de Europese commissie-Israël. Ook is hij zojuist teruggekomen van een reis uit Gaza, de Palestijnse kuststrook ten westen van Israël. Vanuit deze deskundigheid en persoonlijke ervaring kan Bas Belder een goed beeld geven wat wat er zich nu werkelijk afspeelt in het Midden-Oosten.

Ook u bent van harte welkom op Deo Volente 1 december 2011 om mee te denken, te discussiëren en/of vragen af te vuren. Wij hopen u te ontmoeten!

Thema:

Israël onder vuur!? over spanningen in het Midden-Oosten

Spreker:

Drs. Bas Belder (lid van het Europees Parlement voor de SGP en voorzitter van de Europese commissie-Israël)

Datum:

Deo Volente 1 december 2011

Aanvang:

20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Locatie:

Rehobothschool, Anna van Burenlaan 24, 2404 GM, Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Josh Walet