Politiek

« Vorige - Volgende »

Hélène Oppatja verlaat de gemeenteraad

10 juli 2015 - 22:28  •  reacties

Hélène Oppatja verlaat de gemeenteraad

Alphen aan den Rijn -

Oppatja was een bekende verschijning in de Alphense gemeenteraad. Tijdens het vorige college, was ze wethouder met ondermeer taken als cultuur, welzijn en sociale zaken en heeft ze de voorbereidingen meegemaakt rond de overheveling van rijkstaken naar de gemeenten in het kader van de participatiewet. 

Met het vrijvallen van de zetel van Oppatja, wordt Ernst Jan Straver als nieuw raadslid voor de PvdA benoemd.

In een mail aan de andere raadsleden schrijft Hélène ondermeer:  

"Ik kijk terug op een ongelofelijk boeiende tijd in de lokale politiek sinds 2006 waarin ik in verschillende rollen heb kunnen werken aan het politieke ideaal dat mij drijft, een gemeente waarin iedereen tot zijn recht komt. En ik hoop dat ik daar een bescheiden steentje aan heb kunnen bijdragen. 

Weggaan uit het stadhuis betekent niet dat ik de politiek helemaal los laat want ik ga er deze zomer goed over nadenken hoe ik vanuit het afdelingsbestuur kan blijven werken aan het versterken en verbinden van sociale krachten binnen en buiten de politiek. Ik heb er echt zin in om daarmee aan het werk te gaan.

 Jullie allen wil ik hartelijk bedanken voor de mooie discussies, de goede samenwerking en zelfs voor alle momenten dat we het hartgrondig met elkaar oneens waren. De politiek is een mooi bedrijf, vooral op lokaal niveau. We komen elkaar vast nog wel tegen maar voor nu, een zonnig reces gewenst en natuurlijk een goede start eind augustus." 

Of Oppatja op landelijk gebied voor de PvdA actief wordt, of meer gaat doen in het restaurantbedrijf waar ze samen met haar man eigenaar van is, is op dit moment nog niet bekend.

Fotograaf: Josh Walet