Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Bedrijvigheid

13 juli 2015 - 09:39  •  Wil Verschuur  •  reacties

Bedrijvigheid

Alphen aan den Rijn -

Dat het college onze ondernemers een warm hart toedraagt, ontgaat Beter Alphen volledig.

Nu wordt een deel van dat terrein toegezegd aan het Alpherium om uit te breiden. Natuurlijk, nog meer herrie voor de bewoners van "onder de Hefbrug" en een nog onooglijker aanblik wanneer men van die kant Alphen binnenrijdt. Nog meer Heineken vrachtwagens over de N11, het kan niet op! Het levert geen extra arbeidsplaatsen, maar wel wordt het nog drukker op de Gouwe en moet men nog langer wachten voor de Hefbrug in Boskoop en Waddinxveen.

Dan komen we bij het verhaal van een sterke economie en dan de indruk geven dat Alphen zo'n ondernemers vriendelijk klimaat heeft, maar niet heus! Tot nu toe verdwijnen meer winkels cq. bedrijven, dan erbij komen.

Ons stadscentrum heeft weinig aantrekkingskracht. Wil je het een boost geven, dan zullen we het parkeren aantrekkelijker moeten maken. Nu gaat het winkelend publiek veelal naar andere omringende gemeenten waar je gratis mag parkeren, te noemen: Leidsche Hage in Leidschendam, de Winkelhof in Leiderdorp, Zoetermeer en nog velen andere plaatsen. Vanuit de Ridderhof gaan de mensen naar de Herenhof, ook gratis parkeren en dan hebben wij nog onze eigen concurrent geschapen, "de Baronie". Een mooi systeem. Ongeacht het tijdstip dat je er komt, is het altijd anderhalf uur gratis parkeren. Dat halsstarrige parkeerbeleid, is de doodsteek voor het centrum Lage Zijde en de Ridderhof.

Hier hoor ik de wethouder niet over, terwijl hij in andere situaties wel een vergelijking maakt met andere gemeenten. Zoals bij het economisch actieplan.

Daarnaast worden er nog altijd exorbitante hoge huren gevraagd. De winkeliers kunnen deze veelal niet meer opbrengen en zijn genoodzaakt, hun winkel te sluiten. Velen willen niet elders in Alphen beginnen dus kampen wij met grote leegstand, wat niet bepaald aantrekkelijk is voor het winkelend publiek! 

De CITY MARKETING; het meest onzichtbare wat hier is uitgevonden! Daar is in het verleden een flink bedrag ingestopt. En behalve de zandbak plus een bandje op het Thorbeckeplein, heb ik weinig actie gezien, ook niet voor de ondernemers in de Hooftstraat. Zij worden al jaren gegijzeld door de gemeente, vanwege de afsluiting van de Oudshoornseweg. Nog altijd vraagt Beter Alphen zich af of dit wel op juiste gronden is gebeurd, want het plan van Nieuwe Sloot is grotendeels gesneuveld. En in het GVVP (gemeentelijk verkeer en vervoer plan) staat hier niets over! 

En dan komt onze wethouder met de verkiezing iedereen blij maken, met de lokroep; "Stem op Nieuw Elan, dan zorgen wij dat deze weg weer open gaat," dat beloven wij. Het staat zelfs in uw verkiezingsprogramma. En wethouder van As, die macht heeft u, u kunt dit niet afschuiven met de smoes dat het niet in uw portefeuille zit, want we hebben het over collegiaal bestuur. En door wethouder Hoekstra wordt U voor het karretje gespannen. Pak hem maar aan!

HET ECONOMISCH ACTIEPLAN: De redding is nabij, als we de VOA mogen geloven. Hebben zij soms ook een cursus "HELDERZIENDHEID" gehad bij het UWV? Het Economisch Actieplan, gaat veel problemen oplossen.  Er komen heel veel banen bij, startende ondernemers worden op het paard gezet, scholen mogen hun zegje doen en ga zo maar door. 

Het mag ook wat gaan kosten. Of de Gemeente maar even tot 2019 zo'n 950 duizend euro per jaar in de pot wil storten van de VOA tot een totaal bedrag van 4,3 miljoen. Meer dan 550 bedrijven zijn aangesloten en betalen allen een procentueel bedrag van de omzet aan de VOA, ook zijn veel zelfstandige ondernemers /  winkeliers, aangesloten bij deze zeer rijke vereniging. Als Alphen zoveel geld moet subsidiëren, hebben de ondernemers die geen lid zijn, ook recht op hulp vanuit deze vereniging. Uiteindelijk is deze 4,3 miljoen wel "gemeenschapsgeld."

Dus meneer de wethouder, leg maar uit wat er gedaan gaat worden voor de ondernemers  aan de OH weg en in de Hooftstraat en ga me niet zeggen dat deze mensen zich schuldig maken aan, slecht ondernemerschap !

VEILIGHEID: Beter Alphen weet dat het momenteel ook crisis bij de politie is. Ik heb van de week op TV de noodkreet van de heer Bouman, hoofd Nationale Landelijke Politie, gehoord. Tel daarbij op de reportage op RTL4 waaruit blijkt dat veel aangiftes in de prullenbak cerdwijnen, vanwege een tekort aan rechercheurs. Dus moeten keuzes gemaakt worden.

Dat dan de keuze dan valt om op  zaterdag langs de N11 te flitsen, dat begrijp ik niet, Ik begrijp ik niet dat daar uren aan besteed worden. Denk eens aan de tijd die daaraan verloren is gegaan en zoveel belangrijker zaken afgehandeld hadden kunnen worden. Vergis u niet, ik heb veel respect voor onze politie, maar ze zouden zich meer kunnen laten gelden.

STANDPLAATSEN:Er ligt een groot gevaar op de loer, namelijk, per opbod een plek bemachtigen. Ik heb al verschillende mensen aan de telefoon gehad, zij waren woedend. De reactie van iemand;  "Als ........mijn plek krijgt, maak ik hem af". Het stond in het AD, voor degene die geen AD lezen, zal ik verduidelijken wat wethouder van As heeft bedacht.

Alle mensen die een standplaats in Alphen aan den Rijn, of in de kernen hebben, zijn straks niet meer zeker van hun plek. De standplaatsen, ook van de weekmarkten, gaan binnenkort per opbod verhuurd worden. De hoogste bieder mag dan drie jaar gebruik maken van de standplaats en daarna begint het bieden opnieuw. Op deze manier moeten de wachtlijsten verdwijnen, maar zal vooral voor de Gemeente flink wat geld opleveren. Beter is, buiten de vergunning, voor de standplaats wat huurpenningen vragen.  Er zal een moment komen, denk ik, dat de gemeente hoopt dat er nog mensen zijn die hier een standplaats willen huren.

Waar BA zich over verbaasd heeft, is dat dit beleid kennelijk al bedacht is door het college, zonder dat de Raad hierin is gekend. In het AD van woensdag 24 juni is hier een artikel over verschenen. Kort geleden heb ik nog geinformeerd naar de stand van zaken. BA werd medegedeeld dat komend september een voorstel naar de Raad zou komen. Wederom wordt de Raad voor de gek gehouden!

Is dat wat het College bedoeld met Daadkracht Dichtbij?

Dank u namens de Raad van spek en bonen,

Wil Verschuur
Fractievoorzitter Beter Alphen

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij