Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Windmolens

10 november 2011 - 23:22  •  Ronald Pleij  •  reacties

Windmolens

Alphen aan den Rijn -

23 Kilometer; weet je hoe ver dat is? Weten die patjepeeërs dat in de gemeenteraad van Noordwijk en Zandvoort wel? Want ja ‘het zou het uitzicht kunnen gaan bederven’. Nou neem ik aan dat u ooit wel eens in een van deze badplaatsen bent geweest. Hoe bedoel je: staan daar lelijke hoge hotels en flatgebouwen? En dan gaan janken om windmolens die straks slechts stipjes aan de horizon zullen vormen? Valt mee dat ze nog nooit geklaagd hebben over vrachtboten die regelmatig langs hun kust varen. Maar echt, dat geloof je toch niet; 23 kilometer ver weg!!!

Ik zal raden dat het voornamelijk de VVD‘ers daar in die raden zijn, die bezwaar willen maken. Het is algemeen bekend dat deze partij liever een kerncentrale in de polder zet, dan een windmolen. En altijd die argumenten. Horizonvervuiling hoor je altijd als eerste. Nee, maar wel ons land willen vol pleuren met lelijke bedrijfsterreinen, en asfalt waar we 130 mogen rijden (en dus ook weer 15 verkeersdoden per jaar meer veroorzaken, maar een kniesoor die daar op let, we moeten lekker door kunnen rijden…). 
En als tweede hoor je vaak geluidsoverlast. Wat een gelul is dat. Ik heb al diverse keren iedereen uitgenodigd om eens mee te gaan naar de windmolens in de Spookverlaat. Via een ‘boerenlandwandelpad’ kun je naar één van de windmolens lopen. Ik weet uit ervaring dat de N11 met z’n verkeer voor veel meer lawaai zorgt dan de windmolens. Een keer ervaren? Mail me en ik verzorg een leuke en leerzame ‘excursie’ (ronaldpleij@gmail.com). 
En de derde reden is vaak dat het de vogels tot gehakt maalt. Hahahaha, langs snelwegen worden veeeeel meer dode vogels en ander wild aangetroffen. 
Nee, het gaat lekker met die nitwits in Noordwijk en Zandvoort. 23 kilometer! Voor straf zouden al die raadsleden die afstand maar eens moeten zwemmen in die zee van ze. Laten ze zich eens druk maken over de zeewaterkwaliteit ter plaatse; dat schrikt meer toeristen af dan die windmolens. En voor die mensen die nog in die drie eerder genoemde redenen geloven tegen windmolens, lees deze dan maar eens: http://www.ecn.nl/docs/library/report/2004/Alles_in_de_Wind.pdf

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij