Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Bewoners voelen zich genegeerd bij discussie station Hazerswoude - Koudekerk

22 september 2015 - 14:34  •  Bert Lekx  •  reacties

Bewoners voelen zich genegeerd bij discussie station Hazerswoude - Koudekerk

Alphen aan den Rijn -

Het realiseren van het station, plus de noodzakelijke herinrichting van de infrastructuur kan leiden tot een ingrijpende verandering van de woonomstandigheden in de aangrenzende wijk.

De inwoners daarvan vinden dat hun belangen volstrekt niet worden meegewogen in de haalbaarheidsonderzoeken naar de varianten. Niet door de Gemeente, de Provincie en ProRail, maar ook niet door de burgerwerkgroep. Met name over de voorstellen van de burgerwerkgroep worden de meeste zorgen geuit.

De bewoners hebben daarom de handen ineengeslagen, en hebben op 11 september een bewonersavond georganiseerd waarin bleek dat forse zorgen aanwezig zijn.

Ook wordt gevonden dat belangengroepen van buiten de wijk Rhynenburch c.q. de kern Hazerswoude Rijndijk zich, ondanks een secundair belang bij het station, wel gehoor vinden bij de gemeente, de Provincie en ProRail, maar bewoners die primair belanghebbend zijn nog steeds niet. In verband hiermee is een belangengroep van bewoners van de wijk in het leven geroepen.

De SP fractie deelt de mening dat de belangen van de direct aanwonenden behoren te worden gewaarborgd, en dat zij hierin in het kader van “beginspraak” tot op heden ten onrechte niet in de discussie zijn betrokken.

De SP fractie roept het College, de Provincie en ProRail op om de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers, en de belangen van de aanwonenden een hoogste prioriteit te geven, wordt vermeden dat er een toename van sluipverkeer via het buurtschap Groenendijk gaat ontstaan, en dat hierdoor een voorkeursvariant ontstaat die, wellicht door het gebruik van de beste facetten uit meerdere ontwerpen, aan alle betrokken belanghebbenden recht doet.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij