Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Wil Verschuur weigert opgelegde boete te betalen

24 september 2015 - 16:53  •  reacties

Wil Verschuur weigert opgelegde boete te betalen

Alphen aan den Rijn -

‘Ik word nu veroordeeld voor dingen waar ik absoluut niet schuldig aan ben. Dat laat ik me niet gebeuren’, zegt Verschuur tegen Studio Alphen. ‘Het is toch te gek voor woorden. Ik heb alleen “leugenachtig rotwijf” gezegd en dan word je veroordeeld.’
Een politieke vergadering escaleerde vorig jaar zomer. Daarbij heeft Verschuur Heijkoop uitgescholden. Verschuur zou volgens Heijkoop gezegd hebben: ‘Ik kan je wel vermoorden, ik ga je vermoorden, ik ga weg anders vermoord ik je, ik doe je wat aan klerewijf.’ Ook wordt ze beschuldigd van belediging door woorden als vuile leugenaar, klerewijf en/of tyfuswijf te roepen. Heijkoop pikte dat niet en stapte naar de politie.

‘Onjuist’
De rechtbank veroordeelde Verschuur tot het betalen van 150 euro boete vanwege belediging. Ze werd vrijgesproken van bedreiging. Het Openbaar Ministerie had een geldboete van 400 euro geëist. Verschuur was het niet eens met haar veroordeling. Ze is veroordeeld omdat ze Heijkoop een ‘kutwijf’ genoemd zou hebben. Dat is volgens Verschuur onjuist en tekende beroep aan.

Wil Verschuur weigert ook maar iets van de opgelegde boete te betalen. ‘Als ze mij veroordelen, ga ik drie dagen zitten. Als ik iets niet gedaan heb wil ik er geen cent aan uitgeven. Ik ga voor het woord rotwijf niet betalen.’ Verschuur hoort in oktober of de Hoge Raad haar verzoek tot cassatie accepteert.

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij