Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Bezuinigingsdrift grote slag voor peuterspeelzalen

6 november 2015 - 10:55  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

Bezuinigingsdrift grote slag voor peuterspeelzalen

Alphen aan den Rijn -

De SP zal in de komende raadsvergadering de wethouder om opheldering vragen. SP raadslid Harre van der Nat: "Het kan toch niet zo zijn dat de leidsters van de peuterspeelzalen in de voormalige gemeenten Rijnwoude en Boskoop nu hun baan gaan verliezen."

Bezuinigingsdrift
Na Sportspectrum, de streekmuziekschool en de bibliotheek is het nu peuterspeelzaalwerk dat de gevolgen gaat ondervinden van de bezuinigingsopgave van de coalitie in de gemeente Alphen aan den Rijn. Mooi verpakt onder de naam tender en omlijst door woorden als helder, open en transparant is de prijs die de peuterspeelzaalleidsters betalen de prijs van ontslag. Deze bezuinigingen worden wel politiek vertaald door de partijen die op dit moment aan de knoppen draaien in Alphen aan den Rijn. De keuze waar er wel en niet meer in wordt geïnvesteerd is dan ook gemaakt door de lokale fracties van de VVD, CDA, D66, CU en Nieuw Elan. Er wordt wel geïnvesteerd in gebouwen en infrastructuur en niet in mensen en maatschappij.

De SP wil dat het college ingrijpt en zich niet verstopt achter dit aanbestedingscircus. De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de inschrijver van de aanbesteding maar ook bij de bedenker en opsteller van de voorwaarden. Zeker als daar een bezuinigingsopgave van enkele miljoenen aan ten grondslag ligt. Die ontslagen moeten van tafel en het college moet zich daar voor hard gaan maken. Wegkijken is geen optie.

Harre van der Nat: "Voor ouders en kinderen zou het een flinke klap zijn als de juffen ontslagen worden, bovendien is het ook onduidelijk of alle vestigingen open kunnen blijven. Voor de SP is dit onacceptabel en wij zullen ons uiterste best doen om deze situatie tegen te gaan."

Fotograaf: Josh Walet
Junis Kinderopvang.'
Junis Kinderopvang

Verschillende vormen van professionele opvangvoorzieningen.