Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Dat gejank over die brug!!!

17 november 2011 - 18:34  •  Ronald Pleij  •  reacties

Dat gejank over die brug!!!

Alphen aan den Rijn - Alsof de wereld vergaat, ongelofelijk zeg! Woorden als “ramp” , “economische schade” etc., vliegen ons om de oren.

Laten we dus even haarscherp gaan onderzoeken welke imitatie Bob de Bouwer de afgelopen jaren die brug in onderhoud had. Die is dus wat mij betreft de verantwoordelijke. Als mijn wasmachine het niet doet en ik laat zo’n mannetje komen, die een uur met dat ding bezig is, en mij na afloop verzekert dat het machientje de komende vijf jaar weer wast als een witte reus dan ga ik daarvan uit. Als hij het binnen die vijf jaar opgeeft, heeft dat mannetje een slechte aan me. Garantie, zo heet zoiets. Als de wethouder destijds na die grote onderhoudsbeurt (2006 geloof ik) de garantie krijgt van zo’n ingenieur van Hollandia dat de brug weer 25 jaar werkt als een zonnetje dan mag je daar toch vanuit gaan. Zoniet, dan moet die ingenieur aangepakt worden, klaar.

Dus wat mij betreft nu haarfijn onderzoeken, waarom er destijds niet naar die bewuste balk is gekeken. En dan kan John Vermeer namens al zijn VOA leden gaan staan janken en stampvoeten, laat ‘m ballen tonen, en in zijn grote vriendenclub een advocaat aanstellen die Hollandia eens flink aanpakt wegens wanprestatie. De grootste ondernemersclub van NL heeft toch wel een advocaatje in zijn gelederen rondlopen die af en toe naar zo’n borrel komt. 
En wat mij betreft doet de Gemeente dat precies zo. Juridisch gezien sta je (wat mij betreft als leek), ijzersterk. Je hebt namelijk enorm veel recht als er een wanprestatie/ wanproduct geleverd is.

En nu nog dat gejank over omrijden, alles ligt open, we kunnen niet naar centrum etc. Snapt u nu nog steeds niet dat al die wegen opgeknapt worden voor u? Dat u lekker in dat klote blik kunt blijven doorrijden. Lekker die kleine rotafstandje ( 0 tot 7,5 km: wordt het meest in NL gereden!!) kunt blijven doen. 
Ik blijf het zeggen; kijk eens in de spiegel en vraag u eens goed af wie hier in NL de files veroorzaken en hoe dat komt…. En we hoeven niet terug naar paard en wagen; echt niet…

Ronald Pleij

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Fotograaf: Josh Walet
Ronald Pleij.'
Ronald Pleij

Ronald Pleij, werkzaam in de sportkleding- en accessoires branche en raadslid voor de SP.

Koningin Julianabrug.'
Koningin Julianabrug

1 van de grote bruggen in Alphen aan den Rijn.