Politiek - ChristenUnie

« Vorige - Volgende »

Bezoek vluchtelingenopvang aan de Eikenlaan

19 november 2015 - 11:22  •  reacties

Bezoek vluchtelingenopvang aan de Eikenlaan

Alphen aan den Rijn -

Na een korte uitleg over de stand van zaken, de procedures en de werkwijze was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Daar werd door de aanwezige raadsleden ruimschoots gebruik van gemaakt.

Het werd al snel duidelijk dat het een sobere opvang is. Eten en drinken wordt eenmaal per dag uitgereikt, op vertoon van identiteitspapieren. De mensen die er verblijven zorgen zelf voor een schone kamer en het wassen van hun kleding. Zo snel mogelijk wordt er ook Nederlandse en Engelse les gegeven, echter sommigen moeten echt even bijkomen van de reis en de ontberingen.

Daarna volgde een rondleiding door de opvang. De raadsledengroep en de burgemeester liepen dezelfde route als een vluchteling die net binnen was gekomen in Alphen. Via de Welkom-winkel van het Rode Kruis, waar we door vrijwilligers een inderdaad warm welkom werden geheten, kwamen we in alle relevante ruimtes van het gebouw.

De meeste raadsleden vertrokken met gemengde gevoelens. Het is goed om te zien dat de vluchtelingenopvang werkt en dat er veel vrijwilligers zijn om zaken voor hen goed te regelen. Het feit dat door overheidsbeleid mensen wel heel lang moeten wachten op zekerheid en een vaste plek om een nieuw bestaan op te bouwen is deprimerend. Het is duidelijk dat alle gemeentes in Nederland zich moeten voorbereiden op het huisvesten en het aan het werk helpen van een groot aantal statushouders.

Fotograaf: Josh Walet
ChristenUnie.'
ChristenUnie

Politieke partij