Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP Alphen aan den Rijn wil af van jeugdloon

3 december 2015 - 10:08  •  reacties

SP Alphen aan den Rijn wil af van jeugdloon

Alphen aan den Rijn -

Achttienjarigen die werken bij of in opdracht van de gemeente, zouden minimaal het wettelijk minimumloon moeten verdienen. SP-raadslid Harre van der Nat: "In de raadsvergadering van december komt de SP fractie met een motie om het jeugdloon af te schaffen. Steden als Zwolle en Den Haag zijn ons voor gegaan. Alphen aan den Rijn kan niet achterblijven' Het kabinet overweegt ook het jeugdloon af te schaffen. In afwachting daarvan moeten we ook kijken wat we in de gemeente Alphen aan den Rijn zelf kunnen doen. Ik ga er vanuit dat deze motie door de andere partijen gesteund gaat worden."

De gemeente heeft te maken met twee groepen die nu mogelijk het minimum jeugdloon krijgen: jongeren in dienst van de gemeente zelf en jongeren bij bedrijven en stichtingen die in aanbestedingsverband als partner samenwerken met de gemeente. Voor deze stichtingen en bedrijven zou het afschaffen van het jeugdloon bij toekomstige aanbestedingen ingaan.

Gelijk werk, gelijk loon
Het jeugdloon is achterhaald en moet van de baan. Harre van der Nat: "Jongeren die hetzelfde werk doen als werknemers die 21 jaar of ouder zijn jaar horen ook het zelfde loon te verdienen. Laten we als lokale overheid het goede voorbeeld geven' Landelijk is er veel aandacht voor het karige loon voor jongeren door de acties van FNV Young&United. Inons omringende landen als België en Duitsland verdienen jongeren aanzienlijk meer."

Fotograaf: Josh Walet
Tags: sp, jeugdloon
SP.'
SP

Politieke partij