Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Groenlinks en SP willen duidelijkheid over Gnephoek

16 december 2015 - 15:35  •  reacties

Groenlinks en SP willen duidelijkheid over Gnephoek

Alphen aan den Rijn -

GroenLinks en de SP willen van wethouder Van As weten of dit zijn persoonlijke mening is of de mening van het college. Naast het feit dat de Gnephoekpolder van cultuurhistorisch belang is en het belangrijk is om onze groene ruimte te beschermen is het gegeven dat de Provincie Zuid-Holland in elk geval tot 2030 geen enkele intentie heeft om de Gnephoekpolder aan te wijzen als bouwlocatie.

SP raadslid Harre van der Nat zegt hierover: ‘Uit de provinciale stukken blijkt dat de gemeente Alphen aan den Rijn ook niet eerder aan de Provincie of zelfs Holland Rijnland heeft laten weten de intentie te hebben om in de groene Gnephoek te willen bouwen. Daarom is deze locatie ook niet opgenomen in de regionale woonvisie.’ Ook vindt Van der Nat veel andere locaties een meer logische keuze zijn. ‘Ook in de voormalige gemeenten Boskoop en Rijnwoude wil men dat er huizen bij komen. Er zijn genoeg plaatsen waar dit binnenstedelijk nog kan.’
René Driesen, raadslid van GroenLinks, ziet de ontwikkelingen met lede ogen aan: ‘Met de plannen om de Gnephoek vol te bouwen zou de komst van een onnodige, onhaalbare, en onbetaalbare rondweg dichterbij kunnen komen.

De weg is een aanslag op de prachtige Gnephoek- en Vrouwgeestpolder.’ Naast onnodig vindt Driesen de weg ook veel te duur. ‘En dat in een tijd waarin op vele zaken wordt bezuinigd en de broekriem door kwetsbare groepen moet worden aangehaald. De gemeente Alphen kan de kosten van de rondweg- honderden miljoenen-  nooit betalen.’

Vragen aan de wethouder de heer Van As:
-Wist u dat de gemeente Alphen aan den Rijn de Gnephoek niet heeft laten opnemen in de regionale woonvisie van Holland Rijnland en dat de Gnephoek daarmee tot 2030 niet in beeld kan zijn als woningbouwlocatie?
-Bent u zich ervan bewust dat doordat de Gnephoek niet is opgenomen in de Regionale Woonvisie van Holland Rijnland, en de locatie niet is opgenomen op de 3ha-kaart met woningbouwlocaties en bedrijventerreinen van de VRM, bebouwing in de Gnephoek op dit moment ook niet is toegestaan door de Provincie?
-In de media spreekt u uit dat het uw persoonlijke mening is om huizen te willen bouwen in de Gnephoek. Is het ook de mening van het college?

Fotograaf: Josh Walet
Harre van der Nat.'
Harre van der Nat

SP.'
SP

Politieke partij