Politiek - ChristenUnie

« Vorige - Volgende »

Terugblik 2015

13 januari 2016 - 16:02  •  ChristenUnie  •  reacties

Terugblik 2015

Alphen aan den Rijn -

Participatiesamenleving
De samenwerking tussen inwoners en gemeente verloopt goed. Initiatieven worden aangedragen en de gemeente faciliteert waar nodig en mogelijk is. De participatiesamenleving wordt in Alphen aan den Rijn uitgevoerd door bijvoorbeeld meer zelfbeheer over bijvoorbeeld een gebouw en meer zeggenschap over de eigen leefomgeving. Ook in het sociaal en maatschappelijk domein is Nieuw en Anders niet weg te denken. Veranderingen op het gebied van WMO, Welzijn en Jeugdzorg slaan aan. Kerwoorden zijn samenwerking, wederzijdse interactie en verantwoordelijkheid.

Opvang vluchtelingen
Ook Alphen heeft een bijdrage geleverd in de opvang van vluchtelingen. Wij zien het als onze plicht vluchtelingen op te vangen en van de noodzakelijke levensbehoeften te voorzien. Tot nu toe verloopt de opvang naar tevredenheid. Waakzaamheid blijft echter geboden. Niet alle groepen vluchtelingen kunnen goed met elkaar overweg. Ook verveling ligt op de loer en is een punt van aandacht.

Zwarte cijfers
Bij de behandeling van de begroting 2016, in oktober jl. bleek dat Alphen er financieel goed voor staat. Het is niet iedere fusiegemeenten gegeven om zo kort na een fusie alleen maar zwarte cijfers te kunnen presenteren. Dat is voornamelijk te danken aan onze ChristenUnie wethouder Michel du Chatinier die een strikt begrotingsbeleid heeft doorgevoerd. Wij zijn voorstander deze lijn ook in 2016 door te zetten. Als mocht blijken dat in het sociaal domein meer geld nodig is dan kan daar ook in worden voorzien.

Kraanongeluk Julianabrug
Kraanongeluk Julianabrug heeft grote impact gehad op de Alphense samenleving. Dat er geen gewonden en/of slachtoffers zijn gevallen mag een groot wonder heten. Inmiddels is gestart met de bouw c.q. herbouw van de woningen, winkels en restaurant. De planning is dat eind 2016 de (her)bouw voltooid is.

Fotograaf: Josh Walet
ChristenUnie.'
ChristenUnie

Politieke partij