Politiek

« Vorige - Volgende »

Raadleden organiseren informatieavond rond GGZ

3 februari 2016 - 12:10  •  Ronald Geurts  •  reacties

Raadleden organiseren informatieavond rond GGZ

Alphen aan den Rijn -

Het afgelopen jaar is er nogal wat veranderd en de raadsleden willen uit het veld horen wat (landelijke en gemeentelijke) wetgeving voor impact heeft op de cliënten, familie en organisaties betrokken bij de GGZ. Daarbij gaat de raad op zoek naar voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Wat speelt er nu echt?

De Cliëntenraad en Familieraad GGZ, Tom in de buurt, GGZ Rivierduinen, Kinderen en Jeugd Rivierduinen, Ypsilon en vertegenwoordigers van de huisartsen en de sociale wijkteams van de gemeente worden uitgenodigd voor de informatieavond. Op deze manier hopen de raadsleden inzicht krijgen in de complexe problematiek en hopen dat we op basis van de opgehaalde informatie een vervolg agenda voor de raad kunnen maken.

Uit eerdere berichtgeving kan worden opgemaakt dat de VVD, GroenLinks en de SP al plannen hebben voor concrete maatregelen. Dat is niet het geval. Eerst wordt gekeken wat er leeft onder cliënten, familie en professionals. Daarna of er aanleiding is, en mogelijkheden zijn, voor aanpassing van het bestaande beleid of nieuw beleid.

Fotograaf: Josh Walet