Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Parkeren voor bezoekers

27 februari 2016 - 19:00  •  Wil Verschuur  •  reacties

Parkeren voor bezoekers

Alphen aan den Rijn -

Hoekstra wil zelf niet denken en helaas ook niet luisteren. Dat deze tegemoetkoming bittere noodzaak is, behoeft geen betoog, hier is echt geen onderzoek voor nodig! Het is menigmaal in de Raad en Commissies, aan de orde geweest. Het verhaal dat daar geen geld voor is, is gewoon onzin, dus onwil!

Er komt genoeg geld binnen en buiten dat, zolang onze Wethouders en hun partijen, goedkeuring geven om een bedrag van 4,3 miljoen als subsidie in een Stichting van de VOA te pompen, plus 1,9 miljoen voor City Marketing neer te tellen, kan hij zeker die +/- 2 miljoen uittrekken voor het parkeerbeleid.

Onze wethouder van financiën sloeg zich laatst nog op de borst dat Alphen er financieel zo goed voorstond, (5 miljoen in de plus), dat is mooi, het is gemeenschapsgeld. Laat dit dan ook maar eens blijken tegenover de ondernemers van Alphen aan den Rijn. Aan de Lage Zijde vechten deze mensen al  jaren tegen de verloedering en alle verkeersmaatregelen welke genomen zijn , waarvan de meesten alleen maar in hun nadeel waren.

Het college doet alsof zij het goed voor hebben met de ondernemers, BA heeft dit tot nu toe, nog niet kunnen constateren. 

De hele Lage zijde is een puinhoop en ik weet dat het nodig is om het er straks mooi uit te laten zien, maar het is voor de ondernemers een ramp! Onze Wethouders hebben totaal geen compassie  met deze ondernemers, hoewel zij het lijdend voorwerp zijn in deze jarenlange puinhoop.

De Wethouder vindt dat een tegemoetkoming naar het winkelend publiek, ook nog eens betaald moet worden door de ondernemers. Zij vergeten dat deze bijna tien jaar durende afbraak, dankzij  falende Wethouders plus College-partijen aan de gang is. En die geraamde 2 miljoen aan gemiste parkeergelden, kunnen worden terugverdiend,  omdat het Centrum vanwege de korting, meer winkelend publiek gaat aantrekken. Een verhoogd bezoekers aantal, maar dat de tekorten weer worden aangevuld. Zo wordt de stelling uit de guldentijd weer actueel: Je kunt beter 10 X 1 dubbeltje verdienen, dan 1 X een kwartje!

Wil Verschuur
Fractievoorzitter Beter Alphen

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij