Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

‘We willen de gemeente beter maken’

31 maart 2016 - 09:50  •  VVD  •  reacties

‘We willen de gemeente beter maken’

Alphen aan den Rijn -

Robbert Prins komt uit Boskoop. Hij was voor de fusie actief voor de VVD in de Boskoopse raad. “In de aanloop naar de verkiezingen had de VVD moeite om zich als één nieuwe afdeling te organiseren. Er waren drie heel verschillende culturen. Dat heeft ons een paar goede mensen gekost. Maar nu hebben we een leuke club”, vertelt Prins. “Dat geldt ook voor de gemeenteraad. Ondanks gezonde tegenstellingen tussen de partijen strijden we toch met z’n allen voor hetzelfde doel. We willen allemaal de gemeente beter maken. Ik ben ook erg blij dat ik op straat regelmatig hoor dat mensen het beter vinden na de fusie. Dat had ik in Boskoop niet verwacht.”

Zelfbewuste raad
Prins is voorstander van een stevig college van burgemeester en wethouders in combinatie met een zelfbewuste gemeenteraad. “Het college weet gelukkig goed wat zij wil. Wij moeten als gemeenteraad wel onze positie claimen. Dan moet het natuurlijk niet gaan over een stoeptegel. Een goed voorbeeld is het Zegerplasgebied. Het college wilde daar zelf over besluiten. Wij hebben als raad gezegd dat wij willen praten over wat wel en wat niet mag. Ook willen wij de keuze van het college kunnen goed- of afkeuren.”

Nu, twee jaar na de fusie, is er vertrouwen tussen college, coalitie en oppositie en klopt ook de structuur van de raadsvergaderingen. Het gaat uiteindelijk om een goede invulling van het raadswerk. “Dan moet je bijvoorbeeld tijdens een informatiemarkt ook met iedereen in gesprek kunnen gaan. Mensen die komen meepraten, moeten gehoord worden. Uiteindelijk doen wij als raad het wel voor de inwoners!”

Sociale Zaken
De VVD-wethouder heeft in zijn portefeuille onder meer de infrastructuur en de openbare ruimte. “Onze kandidaat had nu eenmaal deze specialisatie. Een traditionele VVD-portefeuille, inderdaad.” Toch ligt de belangstelling van de fractie bij duurzaamheid en sociale zaken. “We hebben veel gepraat met organisaties en goed geluisterd naar wat we ‘op straat’ hoorden om het Sociale Domein goed te krijgen.”

Of Nieuw & Anders bij de grote organisaties die welzijn, sport en cultuur uitvoeren ook echt gaat werken, is nog wel de vraag. “Ik wil dat wel zien. Zijn de grote verbanden die we wilden niet te grooten te log? Het moet wel goed gaan werken, efficiënter en met minder geld dan voorheen. We willen een meerwaarde voor de inwoners, dat is wel een uitdaging. Als raad moeten we nu goed monitoren.”

Inzet/kader
De VVD is een landelijke partij met als uitgangspunt een liberale maatschappij. Vanuit dit liberale principe neemt de lokale fractie standpunten in waar de inwoners achter staan. De Alphense lokale afdeling wordt vanuit de landelijke organisatie ondersteund. In de Alphense gemeenteraad heeft de VVD vijf zetels en als wethouder Tseard Hoekstra. De VVD is de derde partij in de gemeenteraad. De Alphense VVD is te volgen via www.alphenaandenrijn.vvd.nl.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: vvd
VVD.'
VVD

Politieke partij