Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Oekra´ne referendum is geldig met een duidelijk nee als antwoord

9 april 2016 - 09:58  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

Oekra´ne referendum is geldig met een duidelijk nee als antwoord

Alphen aan den Rijn -

Ook in Alphen aan den Rijn was de opkomst boven de drempel van 30%. In onze gemeente is maar liefst 35,47% van de inwoners gaan stemmen. Van hen heeft een grote meerderheid,  63,38%, tegen het verdrag gestemd. Diegenen die niet naar het stembureau zijn gegaan hebben in feite ook gesproken. Zij hebben het aan degenen, die wel de moeite genomen hebben te gaan stemmen, overgelaten.

Niet alleen Alphen aan den Rijn heeft nee gezegd, maar ook Nederland heeft nee gezegd, met maar liefst 61,1% van de stemmen. Emile Roemer gaf dan ook na afloop aan: "Nederland heeft gesproken en met een overweldigende meerderheid 'nee' gezegd. Dit zegt heel veel. De politiek kan dit niet naast zich neerleggen." Onze minister president, Mark Rutte, kan hier wat betreft de SP dus niet om heen en het associatieverdrag moet van tafel.

Het behalen van dit resultaat was nooit gelukt zonder de talloze vrijwilligers van de SP, ook in Alphen aan den Rijn, die geflyerd hebben, posters hebben geplakt en daarmee hun tijd hebben ingezet voor de democratie. Dit is niet voor niets geweest gezien de behaalde overwinning en de gehele SP is hen allen hier dankbaar voor.

Deze overwinning is een overwinning voor Oekraïne, voor Nederland en ook voor Europa.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: sp, referendum
SP.'
SP

Politieke partij