Politiek - ChristenUnie

« Vorige - Volgende »

Nieuw en Anders toepassen - SWA

13 mei 2016 - 09:34  •  Caroline Blom  •  reacties

Nieuw en Anders toepassen - SWA

Alphen aan den Rijn -

Daarbij gaat het om door alle betrokkenen gedeelde definities, uitgangspunten en doelstellingen. Daar mogen geen misverstanden over ontstaan. Want pas dan is het inrichten van een proces op weg naar een optimale oplossing aan de orde. Wellicht met een gericht vervolgonderzoek, wellicht met een benchmark ten opzichte van gemeenten die een oplossing hebben die voor ons ook goed zou kunnen werken. De volgordelijkheid is daarbij van groot belang. De operationele focus moet eerst even terzijde om de strategie te kunnen bepalen.

Als de ChristenUnie zegt dat iedereen moet meedoen, dan willen wij in de planvorming op weg naar een oplossing ook een stevig beroep doen op de werkgevers. Want dat zijn degenen die de banen hebben, ook voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wellicht in loondienst, of via beschut werk, gedetacheerd met begeleiding. De uitvoering van de Participatiewet rekent op de deelname van werkgevers. Dat is echt een noodzakelijke voorwaarde.

De ChristenUnie doet in het proces naar een optimale keuze voor de toekomst een beroep op iedereen die een bijdrage kan en moet leveren. We weten voor wie we het doen, we kunnen de gezichten soms voor ons halen. Laten we daarom deze kans pakken, het proces zorgvuldig inrichten en ook deze doelgroep de beste oplossing gunnen die we met z’n allen kunnen vinden.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: christenunie, nieuw en anders, swa
ChristenUnie.'
ChristenUnie

Politieke partij