Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Betoog TEGEN afvalstoffenheffing per zak!

14 mei 2016 - 12:33  •  Wil Verschuur  •  reacties

Betoog TEGEN  afvalstoffenheffing per zak!

Alphen aan den Rijn -

Nu is bij de college-partijen de partij discipline nog strakker dan in Rusland, waardoor onderwerpen er doorheen gedrukt worden en wat de bevolking wil, wordt niet naar geluisterd! Kijk nu naar de plannen die op tafel liggen ten aanzien van de afvalstoffen.

Het is een fabel dat het voor de inwoners veel goedkoper wordt. Wanneer men slechts " 1 " zak per week stort, kost het deze persoon op jaarbasis al  € 72,28, buiten het vaste bedrag! Eenpersoons korting  € 53,15. Meerpersoons korting  € 70,50.

Voor ik hier mijn visie geef over de voorgenomen plannen, heb ik diverse gemeentes gebeld. Bijna 400 gemeenten bellen is erg veel, maar kriskras door het land, ben ik toch heel wat wijzer geworden. De eerste waar ik belde, was Dordrecht, zij doen niet mee. Zij willen de ervaring van andere gemeenten afwachten, maar geloven er niet in! Deventer, Zuidplas, Woerden, Gouda,Almere, Nijmegen, Hof van Twente, Heerenveen, Enschede, Hengelo, Coelo enz.

De reacties waren zeker NIET positief. ONTEVREDEN, MISLUKT, SPIJT, AFSCHUWELIJK, SLECHT, NIET GELUKKIG MEE, VRESELIJK EN GA ZO MAAR DOOR. Er wordt gedumpt langs de weg, in de bossen, naast de afvalbakken, maar ook in de sloten, met resultaat dat de RATTEN EN ONGEDIERTE hoogtij vieren. Ook werd geklaagd over stankoverlast bij hoogbouw.

Dus uw positieve informatie, geloof ik werkelijk niets van! Het klopt gewoon niet! En het is daarbij voor de burgers zeker niet goedkoper, maar veel duurder geworden, de algemene klacht! 

Dan het pasjessysteem, opwaarderen in het gemeentehuis. Een groot deel van de zaterdag en de hele zondag is het gemeentehuis gesloten. Ook is mij verteld dat er vaak storingen optreden in het pasjessysteem, daar sta je dan, met je volle stink zak. Gaat de klep niet open en dan????

Wethouder, verzin nu eens iets wat niet zoveel geld kost en waar de burgers echt iets aan hebben! U ben in dienst van hen en zit hier niet om uw eigen ego te strelen, dat heeft al genoeg gekost! Denk o.a aan de Maximabrug en aan het kenteken parkeren.

Wil Verschuur

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij