Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Gratis uien

9 december 2011 - 01:12  •  Ronald Pleij  •  reacties

Gratis uien

Alphen aan den Rijn -

En ik begrijp er dus geen moer van. Zo ongeveer 3 maanden geleden betaalde ik nog 80 cent voor een netje van nog geen kilo bij mijn super. En die krengen kwamen uit AUSTRALIE!!!
Hoe is het mogelijk dat wij als grootste uien exporteur ter wereld eerst die supergezonde knollen moeten importeren uit een land aan de andere kant van de wereld ligt, en nu door een zogenaamde “zeer goede oogst” deze groenten moeten dumpen? Letterlijk dumpen, want de beste brave man heeft zelfs de helft van zijn oogst op het veld laten liggen als mest. Want hij zag net als in 2005 “de bui al hangen”. Er worden teveel uien gekweekt en we eten ze dus te weinig. 

En ik dus op mijn fietsie op mijn vrije middag langs de Heijmanswetering naar de BoddensHossangweg in Woubrugge. Op naar de “Aspergehof”van de familie Noordam. Daar liggen dan in hun winkeltje de zakken van 20(!!!) kilo uien opgestapeld. Je mag er een pakken en een euro in de bus gooien. Ja, helemaal gratis zijn ze ook weer niet, maar mogen die mensen voor een gigazak uien een eurootje vragen voor de zak en het inpakken. (en van het land halen, schoonmaken, sorteren etc.) Dat bedoel ik; dan is een euro voor mij echt gratis! En daarna doorfietsen naar Leiderdorp om Pa en Ma ook blij te maken met een groot deel van de uien. Zag ik bij het afrijden van het erf nog een grote terrein-Mercedes aan komen rijden. Zal hij ook?

O ja en dan nog over mijn vorige columns. Ik vind dat er een beetje weinig gereageerd word. Word ik dan zo weinig gelezen? Ik heb ook liever mijn tekst op papier in het AN, maar dan moet ik denk ik eerst net zo goed gaan worden als Dennis en Minerva. Maar wel een beetje gaan reageren hoor mensen! Wie weet denkt dan de hoofdredactie wel “ach kom we geven hem ook een kwart pagina”.Een van de eerste over de Maximabrug en rondweg lokte nog wel wat reacties uit, maar daarna vond ik het wel heel lauw. Meer seks in de columns zoals Minerva dus toch eerder voorstelde, of een beetje de stijl van Machiel van der Schoot overnemen? Want die heeft een lezers en reacties!! En staat niet eens aangekondigd in een huis aan huisblad. Maar eens een bakkie bij hem gaan doen, wie weet kan ik wat leren….
En blikjes tomatenpuree van 6 (!!!) cent per stuk kan dus in mijn ogen ook niet. Uit Italie, lekker gezond…6 cent, dat is net zo gratis als 20 kilo uien voor een euro…


Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Fotograaf: Josh Walet
Ronald Pleij.'
Ronald Pleij

Ronald Pleij, werkzaam in de sportkleding- en accessoires branche en raadslid voor de SP.

SP.'
SP

Politieke partij