Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Nieuw Elan bij het Correspondents Dinner

9 juni 2016 - 14:51  •  Nieuw Elan  •  reacties

Nieuw Elan bij het Correspondents Dinner

Alphen aan den Rijn -

Onze burgemeester Liesbeth Spies vindt zoiets een leuk initiatief. Na het voorlezen van de kinderen tijdens SamenLoop voor Hoop mag ze nu 'los' op de volwassenen met de scherpe pen. Een voorwaarde vanuit de gemeente is wel dat er ook iets voor een goed doel wordt gedaan. Dat kan natuurlijk altijd. Dus is de prijs van een ticket 100 euro. Daarvan betaalt ieder z'n eigen barbecue en de rest van de opbrengst gaat naar het Vakantiespel.

Het oorspronkelijke Correspondents Dinner is een Amerikaans fenomeen uit 1920. Het wordt, nog steeds, elk jaar georganiseerd door het overkoepelende orgaan van de gezamenlijke Witte Huis verslaggevers. Behalve de speech van het staatshoofd is er ook een 'komiek van dienst' die iedereen in de maling neemt. Verder wordt een aantal awards aan journalisten uitgereikt. Onder ander eentje voor de beste 'deadline schrijver'.

Nu is er wat heen en weer gepraat in een krant en op facebook over 'wie betaalt de ticket'. Natuurlijk betalen alle journalisten hun eigen ticket. Zij kunnen dat ticket declareren als onkosten, maar dat hoeven ze niet te doen. Natuurlijk betalen alle uitgenodigde dames en heren politici hun eigen ticket. Zij kunnen dat ook declareren, maar ook dat hoeft niet.

Wij, van Nieuw Elan, vinden het een leuk initiatief. We betalen onze eigen tickets. Onze fractievoorzitter zal 'm zeker niet declareren. En, we gaan een beetje aardig uitgedost naar het Correspondents Dinner. Gewoon omdat het een leuk idee is.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij