Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP deelt solidariteitsverklaring uit

15 december 2011 - 00:31  •  Gerard Harmes  •  reacties

SP deelt solidariteitsverklaring uit

Alphen aan den Rijn -

"Aan alle werkenden bij de Sociale Werkplaats Alphen a/d Rijn

Afgelopen zaterdag waren wij met drie partijen de FNV, SP en PvdA aanwezig in de Brabanthallen in Den Bosch om te betogen dat arbeidsplaatsen bij de Sociale Werkplaatsen in heel Nederland niet verloren mogen gaan. In de FNV-bus, die vanaf de Herenhof vertrok, spraken we ook verschillende medestanders. Er is een dreigend ontslag van 70.000 banen.

Staatssecretaris Paul de Krom, verantwoordelijk voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, sprak zich in het hol van de Leeuw uit. Wat hij vertelde loog er niet om. Er moet aangepaste arbeid in andere bedrijven gevonden worden is zijn stelling. Typisch mooipraterij, die het dreigende ontslag van 70.000 mensen moet verhullen. Gelukkig hadden Job Cohen en Emile Roemer een duidelijk antwoord, geen bezuinigingen en geen asociale ontslagen!

De SP is al sinds de zomer van 2010 bezig met actie voeren. Ook hier bij de SWA stonden we een aantal malen. De laatste keren om handtekeningen op de werkhandschoenen te laten zetten. In Alphen waren dat er ruim 1100. Landelijk zijn dat er ruim 126.000. We stonden op verschillende plaatsen in de regio; Boskoop, Bodegraven, Alphen, Benthuizen en Hazerswoude.

Wij roepen op eendrachtig te zijn tegen de dreigende ontslagen en politieke verschillen opzij te zetten. Het gaat om georganiseerde acties waaruit onze kracht blijkt. Wie steekt er met ons de handen uit de mouwen?

Gerard Harmes
Waarnemend voorzitter SP afdeling Alphen aan den Rijn"

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij