Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Zomer in de Julianastraat

18 augustus 2016 - 10:44  •  Wil Verschuur  •  reacties

Zomer in de Julianastraat

Alphen aan den Rijn - Al heel lang is er wrijving in de Julianastraat over terrassen en het verkeer. Door deze straat lopen voetgangers en rijden fietsers, brommers en scooters. En dat levert soms gevaarlijke verkeerssituaties op omdat de straat op bepaalde plekken (te) smal is. Bij de gemeente komen hierover veel klachten binnen van mensen. De wethouder vroeg onlangs een bureau om een oplossing te bedenken. Dit bureau, dat dertig- tot vijftigduizend euro kost (!), heeft de boel onderzocht en stelt nu dat de terrassen kleiner moeten. 

Wat een slechte oplossing en wat een verspilling van geld.

De terrassen moeten blijven zoals ze zijn. Die geven namelijk sfeer, trekken mensen naar dit deel van Alphen aan den Rijn en hebben een belangrijke sociale functie. Mensen zitten in het zonnetje, drinken koffie, thee of een ander drankje, maken een praatje en zwaaien naar bekenden. Dat is zomer in de Julianastraat.

Het is logisch dat terrassen niet te groot mogen zijn. Immers, wanneer er calamiteiten zijn, moeten politie, brandweer en ziekenwagen zonder problemen door deze straat kunnen rijden.

Beter Alphen heeft jaren geleden al een voorstel ingediend dat simpel, goedkoop en doeltreffend is: plaats drie borden met het opschrift ‘Wielrijders afstappen’. Een bord bij de Adventskerk, bij de Kerkstraat en bij het Schoutenhuis. Het fietsenrek bij de Hoogvliet kan verplaatst worden naar de Kerkstraat. Deze maatregel hoeft alleen te gelden voor de periode van april tot oktober en vanaf 12.00 uur. En lopen met de fiets, scooter of brommer aan de hand is toegestaan.

Dit voorstel is door onze wethouder in de wind geslagen. Ondertussen regent het al jaren klachten. Nu hij eindelijk heeft besloten iets te doen, komt hij met een voor mij volstrekt onbegrijpelijke maatregel. Want zijn oplossing raakt de belastingbetaler (die betaalt het onnodig dure bureau) en vervolgens is de hardwerkende horecaondernemer er nog eens extra de dupe van.

Beste wethouder, wees toch zuinig op ons geld. Het probleem had jaren geleden met een kleine ingreep kunnen worden opgelost. Maar wat u nu doet… Ik begrijp hier werkelijk waar helemaal niets van.

Wil Verschuur

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij