Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Waar gaat 'ons' geld naar toe?

31 oktober 2016 - 10:03  •  reacties

Waar gaat ons geld naar toe?

Alphen aan den Rijn - Fractievoorzitter van Nieuw Elan André de Jeu had als speerpunten gekozen voor:- de combinatie van werk en zorg- wegwerken van wachtlijsten voor een (goedkope) woning- informatie inzake dierenwelzijn- de financiële situatie van Theater Castellum

Werk en zorg
Nieuw Elan vraagt aandacht voor meer mensen aan het werk in de zorg. Dit kan door mensen vanuit de Participatiewet in de zorg aan het werk te helpen. De sector heeft momenteel vooral last van het gebrek aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Er zijn buiggelden beschikbaar, die kunnen hiervoor worden ingezet.

Er moet sowieso veel beter worden ingezet op een betere match tussen de werkzoekenden en de werkgevers. Nieuw Elan zet hierover ook vraagtekens bij het de ontwikkelingen rond SWA en Serviceplein. 

Wachtlijsten woning
Nieuw Elan wil meer aandacht voor goedkope huur- en koopwoningen. Dit thema moet worden betrokken bij de discussie over wel of niet bouwen in de Gnephoek.

Dierenwelzijn
Er is discussie over de besteding van de gelden voor Dierenwelzijn. Nieuw Elan wil graag goede informatie van de portefeuillehouder over wat er nu precies in Alphen aan den Rijn wordt besteed en aan wie. 

Theater Castellum
Nieuw Elan wil een einde maken aan het drama rond de financiële situatie van Theater Castellum. Nieuw Elan wil niet als een stel cultuurbarbaren door het leven gaan, wel moet er nu eindelijk een toekomstbestendige oplossing komen. Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs uit geld te bestaan, naar het theater kan ook Nieuw & Anders worden gekeken.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij