Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Burgemeester looft gemeenteraad

22 december 2011 - 22:15  •  reacties

Burgemeester looft gemeenteraad

Alphen aan den Rijn -

Daarmee doelt de burgemeester uiteraard op het schietdrama, waarbij zes mensen op 9 april werden doodgeschoten en Alphen een groot deel van het jaar in haar greep hield.

Maar Eenhoorn sprak met name zijn lof uit voor de gemeenteraad. 'Precies een jaar geleden hadden we grote politieke problemen in onze goede stad. Dat heeft ertoe geleid dat er maatregelen nodig waren. U hebt als raad 2011 opgepakt als een jaar dat u goede stappen hebt gemaakt en een voorbeeldfunctie uitvoert. Dat is van groot belang en dat heeft uitstraling naar de bevolking', aldus de 65-jarige VVD'er. Hij complimenteerde de 35-koppige gemeenteraad, die volgens hem uit een diep dal heeft moeten kruipen. 'Ik hoor ook in de stad dat mensen trots zijn hoe u de stad bestuurt.'

2012 staat voor de deur en dat wordt volgens de burgemeester een zeer belangrijk jaar voor Alphen. Zo worden er door de provincie Zuid-Holland besluiten genomen in het groot denken en samenwerken tussen grote gebieden en/of steden. Ook wordt het een essentieel en cruciaal jaar voor de Lage Zijde, want komend jaar moet de eerste paal de grond in. En verder belooft 2012 een belangrijk jaar te worden op het gebied van werkgelegenheid, wonen en de verbinding van de stad met de omliggende gebieden.

Fotograaf: Josh Walet
Bas Eenhoorn.'
Bas Eenhoorn

Verdiende respect met zijn optreden als waarnemend burgemeester na de schietpartij in de Ridderhof.