Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

VVD discussieert over toekomst infrastructuur

30 november 2016 - 09:20  •  VVD  •  reacties

VVD discussieert over toekomst infrastructuur

Alphen aan den Rijn - De verkeersprognoses geven aan dat het verkeer op de N209 bij Hazerswoude-Dorp met 14 tot 17% zal toenemen, op de Zijde in Boskoop met 13% en op de N207 zelfs met 21 tot 25%! Iedereen die daar nu al in de file staat kan raden wat dat zal betekenen. Deze groei van het verkeer de komende jaren maakt dat nietsdoen geen optie is.

Alle aanwezigen waren het erover eens dat de bovengenoemde knelpunten dringend moeten worden aangepakt. Ook dat het wegennet en het gebruik ervan, zo sterk samenhangt, dat we vooral van het totaalplaatje moeten blijven uitgaan. Zo werd het schrappen van de zogenaamde 'Bodegravenboog' door de Rijksoverheid zeer betreurd en opgeroepen hier opnieuw voor te lobbyen. Deze verbetering van de verbinding tussen de N11 en de A12 bij Bodegraven zal de N207 ontlasten, wat de aanleg van een tweede oeververbinding bij Boskoop weer effectiever maakt.

Zo ook heeft de sterke verbetering van de aansluiting van de N209 op de A12 bij Bleiswijk/Zoetermeer het gebruik van de N209 geïntensiveerd. Files tot op de Hoogeveenseweg zijn het gevolg. De passage van Hazerswoude-Dorp moet dringend worden aangepakt.

Het zal nooit mogelijk zijn het iedereen naar de zin te maken. De VVD-fractie zal alle naar voren gebrachte inzichten en achtergronden zorgvuldig afwegen, ook in de aanloop naar een nieuw verkiezingsprogramma.

Fotograaf: Josh Walet
VVD.'
VVD

Politieke partij